23625
11:09 20.092019

«Нива» (Тернопіль) – «Ужгород»: поодинокі атаки успіхом не увінчалися

Спорт 2063

У рамках 10-го туру Другої ліги України з футболу головна команда обласного центру Закарпаття гостювала в Тернополі, де зійшлася з місцевою «Нивою».

Господарі поля впевнено лідирують у чемпіонаті, тож не дивно, що в протистоянні з колективом, який розмістився на шостій сходинці турнірної таблиці, більшість футбольних фахівців віддавали перевагу господарям поля. Та «Ужгород» зумів вистояти і досить несподівано виборов нічию.

Обидва колективи зробили ставку на надійну гру в обороні, тож справа до загострень доходила нечасто. Перший гольовий момент у грі виник у другій половині першого тайму. Створили його гості: Вадим Ференцик з лівого флангу прострілив на Пуканича, однак удар у Адріана не вийшов. За три хвилини господарі відповіли ефектним ударом через себе у виконанні Максима Демчука, але Мирослав Лютнянський з цим ударом впорався. У компенсований час до першого тайму «Нива» могла повести в рахунку, але сьомий номер команди-господарів не використав супер-шанс (Максим Проців прострілив на Андрія Скакуна, але м’яч після його удару пролетів над воротами).

На старті другої 45-хвилинки ужгородці спробували «розмочити» рахунок дальніми ударами Сергій Машталіра та Віктора Ряшка, однак жоден з них результату не приніс. За десять хвилин послідувала відповідь тернополян, але і їх дальній удар зі стандарту успіхом не увінчався.

Звичайно, нічийний результат із лідером Другої ліги для команди Василя Варги – хороший показник, однак закарпатці у завершальній 15-хвилинці могли вирвати навіть перемогу. На 84-й хв. «Ужгород» заробив небезпечний стандарт поблизу штрафного майданчика суперника, але Пуканич у ціль не потрапив, а на третій компенсованій хвилині відзначитися міг Дуран, та з вигідної ударної позиції увігнати м’яч у сітку воріт Володимиру не вдалося. Тож футбольний двобій завершився з нічийним рахунком – 0:0.

Команда Василя Варги наразі йде сьомою (в активі нашої команди 11 очок). Відставання від третього місця, на якому розташувалося хмельницьке «Поділля», 7 залікових балів. Але зауважимо, що ужгородська команда зіграла на дві гри менше, ніж колектив, що замикає топ-3.

Наступну гру закарпатський ФК проведе вже цієї неділі, 22 вересня, вдома проти «Діназа» (Вишгород). Гра відбудеться на ужгородському стадіоні «Авангард» і розпочнеться о 16:00.

Інші матчі 10-го туру:

«Діназ» (Вишгород) – «Нива» (Вінниця) – 2:1.

«Буковина» (Чернівці) – «Чайка» (П.Борщагівка) – 2:1.

«Полісся» (Житомир) – «Верес» (Рівне) – 2:0.

«Калуш» – «Поділля» (Хмельницький) – 5:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах