23658
14:41 23.092019

Минайці переконливо перемогли аутсайдера Першої ліги України

Спорт 1996

У рамках 10-го туру другого за силою футбольного дивізіону країни «Минай» на виїзді зустрічався із запорізьким «Металургом». Гра відбулася 20 вересня.

«Металург» та «Минай» знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці: запоріжці перебувають на крайній сходинці, а закарпатці ведуть боротьбу за топ-3. Як і очікувалося, команда Василя Кобіна домінувала на футбольному полі й зуміла здобути три залікові очки.

Перший гострий епізод у матчі виник на 14-й хв.: Денис Бєлоусов завдав потужного удару з-за меж карного майданчика, але м’яч пройшов над воротами. На відміну від господарів, гості свій дебютний гольовий момент на 19-й хв. використали: Максим Жичиков віддав у центр штрафної на Гегедоша, Роберт обіграв захисника і виграв дуель у голкіпера – 0:1. За п’ять хвилин до завершення першого тайму «металурги» могли відновити паритет. Небезпечний стандарт команда Івана Богатира вирішила розіграти: Євген Трояновський скинув м’яч на Сапія і Андрій сильним ударом цілив у дальній від себе кут воріт, але Андрій Попович ефектним сейвом урятував колектив з Ужгородщини.

«Минай» упевнено контролював хід поєдинку і на 59-й хв. подвоїв набуту перевагу (результативним ударом з-за меж карного майданчика відзначився Анатолій Нурієв). Щодо «Металурга», то запорізька команда в другому таймі не створила жодного небезпечного моменту, а от закарпатці у завершальній фазі гри могли зробити рахунок розгромним. Хороші нагоди для взяття воріт мали Василь Пиняшко (удар із вигідної позицію був несильним і голкіпер з ним впорався), Ігор Вагін (постріл з-за меж карного майданчика парирував воротар) та Олег Маїк (м’яч після удару головою пройшов над воротам), та жоден із вищеперерахованих футболістів відзначитися так і не зумів. Тож фінальний свисток зафіксував перемогу минайської команди з рахунком 0:2.

Вікторія над «Металургом» дозволила нашій команді увійти до трійки кращих команд Першої ліги. Від лідера закарпатці наразі відстають на два очки. Наступний матч у рамках чемпіонату колектив з Ужгородщини проведе 29 вересня вдома проти «Черкащини» (Білозір’я). А перед цим буде кубкова гра із луцькою «Волинню».

Інші матчі 10-го туру:

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Авангард» (Краматорськ) – 2:1

«Черкащина» (Білозір’я) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 1:2

«Кремінь» (Кременчук) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:4

«Балкани» (Зоря) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:0

«Рух» (Львів) – «Оболонь Бровар» – 0:1

«Металіст 1925» (Харків) – «Волинь» (Луцьк) – 2:0

«Інгулець» (Петрове) – «Миколаїв» – 3:2.

«Металург»: Богдан Петриченко, Сергій Кулинич, Едуард Сарапій, Павло М’ягков, Ігор Загоруйко (Валентин Рудич 79), Тарас Ковальчук (Олексій Щебетун 71), Денис Бєлоусов (Дмитро Лихобабенко 64), Богдан Могильний, Євген Трояновський, Юрій Сачко (Святослав Шевчук 76), Вадим Петров.

Головний тренер – Іван Богатир.

«Минай»: Андрій Попович, Петро Стасюк, Максим Гавриленко, Максим Жичиков, Олег Дмитренко (Василь Пиняшко 46), Антоніо Сантос, Ігор Вагін, Олексій Шпак (Енріке Араужу 76), Анатолій Нурієв (Антон Кіча 79), Владислав Микуляк (Олександр Маткобожик 64), Роберт Гегедош (Олег Маїк 66).

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

Турнірна таблиця

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини