25024
10:24 4.122019

Троє футболістів «Минаю» потрапили до збірної півріччя Першої ліги України

Спорт 2185

Sport Arena та Wyscout назвали 33 найкращих гравців першого півріччя Першої ліги України з футболу сезону 2019/2020.

До когорти найкращих потрапили Петро Стасюк, Анатолій Нурієв та Роберт Гегедош.

Ось що про них пишуть:

Лівий захисник – Петро Стасюк (ФК «Минай»)

24 роки – 19 матчів (1691 хвилина) – 1 гол, 1 асист.

За якої б тактики не грав ФК «Минай» (а він пробував грати й при трьох центрбеках, і при більш типових для нинішнього дня побудовах), Стасюк залишав за собою відповідальність за всю дистанцію лівої бровки, встигаючи і позаду, і попереду. В активі Петра – 83 навіси (показник №1 серед усіх захисників) і 54 порушення суперників проти нього (також №1 серед оборонців).

Атакувальний півзахисник – Анатолій Нурієв (ФК «Минай»)

23 роки – 18 матчів (1480 хвилин) – 12 голів, 2 асисти.

У більшості освоєних минайцями тактик роль інсайда особливо важлива. У цій якості й вдалося розкрити універсала атаки Нурієва, одного з ключових гравців найуспішнішого дебютанта сезону. Анатолій відзначається агресивністю в атаці (завдав 54 удари – третій показник чемпіонату), вміє здорово виконати стандарти – причому, як ударом напряму, так і хитрою подачею. Як для гравця відтяжки, він має дуже пристойну результативність (xG 8,18; xGA 9,86) і є на сьогодні найкращим пенальтистом чемпіонату – 7 голів із 7 спроб.

Нападник – Роберт Гегедош (ФК «Минай»)

26 років – 18 матчів (1029 хвилин) – 9 голів, 1 асист.

Закарпатський клуб є найуспішнішим серед усіх новачків Першої ліги (включно з клубом, який опустився із Favbet Ліги). А провідним бомбардиром і справжнім уособленням його гри – цей форвард, який колись пробувався в складі грандів, але пережив навіть випробування любительськими змаганнями, повернувшись сильнішим. Швидкий Гегедош особливо багато забивав у вересні, а завершив півріччя дублем у розгромному матчі з «Оболонню-Бровар», який, вочевидь, і дозволив ФК «Минай» зимувати так високо в турнірній таблиці.

Загалом символічна збірна півріччя Першої ліги України має такий вигляд:


telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах