25194
15:29 16.122019

Закарпатські та львівські баскетболісти обмінялися перемогами

Спорт 4347

Минулого вікенду відбулися матчі п’ятого туру Першої ліги України з баскетболу. Головна баскетбольна команда Закарпаття («Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ») на виїзді протистояла БК «Львів».

Протистояння львів’ян та ужгородців проходили у цікавій безкомпромісній боротьбі. В обох зустрічах інтрига панувала зі стартових до завершальних хвилин. У першому матчі тріумфували львів’яни, а в другому – ужгородці.

Перший матч. «Львів» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 64:58

Львів’яни на правах господарів активно пішли вперед і здобули перемогу в стартовій чверті (26:19). У другій 10-хвилинці закарпатським баскетболістам удалося вирівняти гру й трохи скоротити відставання в рахунку (38:34). На сьомій хвилині третьої чверті колектив Олександра Зубковського встановив паритет (47:47), проте за мить львів’яни зробили ривок 7:0 і створили собі невеликий гандикап перед завершальною частиною гри.

Високою результативністю у четвертій чверті команди не відзначилися: на двох удалося набрати всього 21 очко. Попри те, що переможцями завершальної 10-хвилинки були ужгородці (10:11), у загальному рахунку успіх святкували господарі майданчика. Підсумковий рахунок на табло – 64:58.

Найрезультативнішими у складі «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» були Олександр Зубковський (17 очок), Андрій Попадинець (14) та Олександр Варга (13).

Другий матч. «Львів» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 63:77

Як і днем раніше, перемогу в стартовій чверті святкували господарі (21:15). Але на відміну від першого матчу, друга та третя 10-хвилинка проходили за відчутної переваги ужгородців. Нашій команді вдалося не тільки наздогнати суперника і зрівняти рахунок, а й вийти вперед та створити собі комфортний гандикап. За підсумками 30-ти зіграних хвилин гості володіли перевагою у 16 очок (46:62).

Відіграти відчутне відставання у рахунку львів’янам не вдалося. Представники Срібної землі впевнено контролювали хід поєдинку і довели справу до вольової звитяги – 63:77. Найбільше очок у складі команди-переможниці здобули Олег Овсеєнко (21), Олександр Зубковський (17) та Андрій Попадинець (15).

Після завершення першого кола змагань ужгородська команда перебуває на п’ятому місці у своїй підгрупі. Відставання від третьої сходинки – усього один заліковий бал. Попереду ще 10 матчів, тож усе може змінитися.

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах