25758
14:43 3.022020

«Закарпатські ведмеді» вибороли «золото» міжнародного хокейного турніру

Спорт 5709

У суботу, 1 лютого, на ужгородській ковзанці «Ice Land» відбувся міжнародний хокейний турнір за участю збірної області «Закарпатські ведмеді» та чотирьох ХК зі Словаччини: «Братислава», «Свидник», «Сніна», «Собранці».

Згідно з регламентом, учасники турніру грали за коловою системою: кожен з колективів мав провести по чотири поєдинки. Більша частина зустрічей проходила в цікавій безкомпромісній боротьбі й тримала в напрузі від стартових до завершальних хвилин.

Без сумніву, найбільша увага українських уболівальників була прикута до матчів за участю «Закарпатських ведмедів». У поєдинку-відкритті господарі турніру зійшлися зі «Свидником». Закарпатські хокеїсти переважали свого суперника і здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0. На жаль, у наступній грі – проти «Сніни» – наші земляки поступилися. Підсумковий результат зустрічі – 0:1.

Представники Срібної Землі зробили правильні висновки з невдалої гри й у двох наступних здобули максимальний результат. Спочатку закарпатці перемогли «Братиславу» (3:1), а згодом виявилися сильнішими в протистоянні з «Собранцями» (2:1).

У підсумку наші земляки земляки набрали 9 очок, що дозволило їм посісти перше місце.

Другими фінішували «Собранці» (7 залікових балів), котрим удалося здобути дві перемоги (над «Свидником» та «Сніною» з однаковими рахунками 2:1) та одну нічию (у протистоянні з «Братиславою» був зафіксований рахунок 2:2).

Ідентичні показники (дві перемоги та одна нічия) мала «Сніна», але через поразку в очному протистоянні вона розмістилася на третій сходинці п’єдесталу пошани. Крім перемоги над «Закарпатськими ведмедями» й поразки від «Собранців», хокеїсти «Сніни» обіграли «Братиславу» (3:2) та зіграли внічию зі «Свидником» (2:2).

Четвертими фінішували представники ХК «Братислава». Вони відзначилися хорошою атакуючою ланкою, проте не зуміли похизуватися надійною грою в обороні. У чотирьох поєдинках хокеїсти зі столиці Словаччини здобули одну перемогу та одну нічию, а також зазнали двох поразок.

Щодо «Свидника», то він завершив змагання на крайній, п’ятій позиції. Із 12 можливих очок хокеїстам цієї команди вдалося здобути тільки одне (доволі несподівана нічия в грі зі «Сніною»).

Наприкінці турніру відзначили кращих і в індивідуальних номінаціях:

– воротар – Владіслав Каліш («Братислава»),

– захисник – Йожеф Нашчяк («Сніна»),

– нападник – Петер Бохновіч («Свидник»),

– бомбардир – Міхал Праба («Собранці»).

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах