25880
15:20 10.022020

Ужгородські баскетболісти перемогли і піднялися на третє місце

Спорт 4335

У рамках 7-го туру Першої ліги України з баскетболу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» протистояв чернівецькому «Че-Баскет». Ігри відбулися 8–9 лютого на майданчику суперника.

У гості до аутсайдера групи №3 колектив Олександра Зубковського вирушав винятково за перемогами, адже п’ята сходинка в турнірній таблиці не відповідала амбіціям команди.

Перша гра. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 83:88

Відкладати справу в довгий ящик закарпатці не збиралися, тож зі стартових хвилин помчали вперед. Вже на третій хвилині поєдинку перевага гостей сягнула 11-и очок. Чудовий початок зустрічі додав нашим баскетболістам упевненості й вони на високому рівні провели першу чверть (16:30). Друга 10-хвилинка проходила за рівної гри (21:21), однак загальний рахунок на табло засвідчував про явну перевагу ужгородців (37:51).

Після великої перерви господарі стабілізували гру в захисті, додали в атаці й зуміли скоротити відставання у рахунку, однак наздогнати гостей їм так і не вдалося. Зустріч завершилася перемогою ужгородського БК з рахунком 83:88.

Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Костянтин Костенко (26 очок) та Олег Овсієнко (19).

Друга гра. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 54:103

Інтрига у недільному матчі тривала недовго, усього шість хвилин (протягом цього часу тривала рівна гра, а лідер у рахунку змінювався шість разів). А далі на майданчику була помітна тільки одна команда – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ». Вже під ендшпіль першої чверті перевага гостей сягнула 14-и очок, а за підсумками двох 10-хвилинок – 31-е.

На досягнутому гості не зупинялися і продовжували активно йти вперед. У підсумку гандикап закарпатського БК сягнув 49-и очок (фінальний рахунок матчу – 54:103). Як і днем раніше, найрезультативнішим у складі гостей був Костянтин Костенко (31 очко).

Дві перемоги над чернівчанами дозволили ужгородській команді піднятися на третє місце в турнірній таблиці. Наступним суперником представників Срібної землі буде БК «Тернопіль-ТНЕУ-2-Кристал». Ігри відбудуться 15 та 16 лютого (перша гра розпочнеться о 18:00, а повторна – о 12-й годині) в ужгородському СК «Юність».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах