25858
14:13 10.022020

«Синевир» – чемпіон Закарпаття з хокею

Спорт 18491

8–9 лютого на ужгородській ковзанці «Ice Land» відбулися фінальні поєдинки чемпіонату області з хокею сезону 2019/20.

Уже традиційно в обласному чемпіонаті взяли участь чотири команди: «Синевир», «Спартак», «Ужгородські вовки» та «Шахтарські барси». Захопливі хокейні баталії стартували в грудні. Протягом двох місяців команди вели напружену боротьбу за потрапляння до фіналу. І ось минулого вікенду відбулися вирішальні ігри, за підсумками яких і стали відомі імена переможців та призерів змагань.

У фінальному двобої минулорічний чемпіон – «Ужгородські вовки» – зійшовся із «Синевиром», а в поєдинку за третє місце «Спартак» протистояв «Шахтарським барсам». Згідно з регламентом, команди грали до двох перемог. У суботу, 8 лютого, відбулися перші ігри, а в неділю, 9-го, – матчі-відповіді.

Якщо в завершальному протистоянні інтрига тривала впритул до фінального свистка, то в матчі за «бронзу» переможець став відомий задовго до закінчення гри.

«Шахтарські барси» за всіма показниками переважали «Спартак» і здобули дві переконливі перемоги. Перший поєдинок завершився з рахунком 9:2. У матчі-відповіді «барси» підтвердили реноме фаворита і знову тріумфували (цього разу з рахунком 7:2).

Фаворитами фінального протистояння були «Ужгородські вовки», проте вчергове піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани їм не вдалося. «Синевир» в обох поєдинках продемонстрував злагоджену гру й зумів створити мінісенсацію.

Перша гра між претендентами на титул пройшла в цікавій та напруженій боротьбі й завершилася з великою кількість результативних атак. В основний час переможця не виявили (4:4), а в овертаймі перемогу здобув «Синевир».

У другому матчі закинутих шайб було вдвічі менше, однак градус протистояння виявився навіть вищим, ніж напередодні, адже права на помилку команди не мали. Хокеїсти викладалися на повну й намагалися продемонструвати свої найкращі вміння. «Синевирці» першими відкрили рахунок, однак на екваторі зустрічі «Ужгородські вовки» відновили паритет (1:1). Вирішальним був третій період, який завершився на користь «Синевира» (підсумковий результат зустрічі – 3:1).

Таким чином, чемпіоном Закарпаття з хокею сезону 2019/20 став «Синевир». Срібні нагороди здобули «Ужгородські вовки», а бронзові – «Шахтарські барси».

Індивідуальні відзнаки:

– кращий воротар – Федір Шандор («Ужгородські вовки),

– кращий захисник – Олександр Прокопець («Шахтарські барси»),

– кращий нападник – Крістіан Кравз («Спартак»),

– кращий бомбардир – Олександр Князев («Ужгородські вовки», 13 шайб).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах