25889
11:05 11.022020

Ужгородські «Карпати» припинили боротьбу за Кубок України

Спорт 3157

8 лютого в ужгородському СК «Юність» відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу Кубка України з гандболу між «Карпатами» та «Галичанкою».

На жаль, реальні шанси пробитися до Фіналу чотирьох ужгородки втратили ще в першій грі, коли поступилися у Львові з рахунком 18:30. З огляду на сили команд, відіграти 12 м’ячів закарпаткам було майже неможливо. Однак на завершення своїх виступів у Кубку України «карпатівки» прагнули «грюкнути дверима» й обіграти принципового суперника.

Перший тайм проходив у цікавій та безкомпромісній боротьбі й завершився мінімальною перемогою львів’янок з рахунком 15:16. Ужгородки в другій 30-хвилинці прагнули переломити хід протистояння на свою користь, однак зробити це гандболістки «Галичанки» не дозволили. Гості надійніше діяли в обороні та гостріше атакували, завдяки чому й здобули необхідний результат.

Друга гра, як власне і перша, завершилася перемогою львів’янок. Однак цього разу вона була дещо скромнішою (підсумковий рахунок зустрічі – 29:32). Вагомий внесок у звитягу гостей зробили Мар’яна Маркевич (8 м’ячів), Тетяна Поляк (8) та Наталія Савчин (7).

Результативними діями у складі ужгородського ГК відзначилися Яна Готра (10 результативних кидків), Мілана Шукаль (7), Каріна Байрак (6), Каріна Колодюк (3), Софія Безрукова (2) та Ольга Макаренко (1).

Таким чином до півфіналу проходять саме львів’янки. Компанію «Галичанці» в боротьбі за престижний всеукраїнський трофей складуть миколаївський «Реал», херсонська «Дніпрянка» та тернопільський «ТНЕУ-Енерго».

Після вильоту з Кубка України всі свої сили ужгородські «Карпати» спрямують на Суперлігу, де точиться неабияка боротьба за п’єдестал пошани. За підсумками 8 зіграних турів колектив Віктора Чернова йде другим (21 заліковий бал), випереджаючи «Реал» та «Дніпрянку» на два і три очки відповідно. Відставання «Карпат» від «Галичанки» становить 9 балів.

У рамках першого етапу чемпіонату закарпаткам залишилося провести чотири виїзні поєдинки: по два проти столичного «Спартака» та львівської «Галичанки».

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах