25964
12:50 17.022020

Яскраві баскетбольні протистояння завершилися на користь ужгородців

Спорт 9476

У рамках 8-го туру Першої ліги України з баскетболу «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» зустрічався із «Тернополем-ТНЕУ-2-Кристал» (Чортків). Ігри відбулися 15–16 лютого на майданчику закарпатського БК.

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» та «Тернопіль-ТНЕУ-2-Кристал» конкурують за потрапляння до раунду плей-оф, тож в очних протистояннях прагнули взяти максимум очок, аби покращити своє турнірне становище. Крім турнірної мотивації, ужгородці хотіли взяти реванш за поразки в першому колі змагань (наприкінці жовтня тернополяни обіграли закарпатців з рахунками 94:75 та 91:59).

На відміну від матчів першого кола, поєдинки, що відбулися минулого вікенду в ужгородському СК «Юність», проходили в цікавій конкурентній боротьбі й завершилися звитягами ужгородців.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Тернопіль-ТНЕУ-2-Кристал» – 85:71

Стартова 10-хвилинка проходила за доволі рівної гри і завершилася незначною перевагою господарів з різницею в чотири очки (22:18). На початку другої чверті гостям удалося зрівняти рахунок (29:29), однак розвинути успіх ужгородці їм не дозволили. Перед великою перервою команда Олександра Зубковського додала в нападі й зуміла не тільки повернути 4-очковий гандикап, а й збільшити його до трьох влучних кидків з-за меж 3-очкової дуги (43:34).

Значна частина третьої чверті проходила за переваги господарів: ужгородці впевнено почувалися на майданчику й поступово нарощували свій гандикап, який на 6-й хв. сягнув 17 очок (59:42). Однак втрата концентрації на завершальних хвилинах третьої частини зустрічі призвела до того, що тернополяни вчергове скоротили відставання до 9 очок (64:55).

Напередодні четвертої чверті закарпатські баскетболісти внесли тактичні корективи, які принесли команді успіх. Господарі майданчика на високому рівні провели завершальну 10-хвилинку й здобули бажану перемогу – 85:71.

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Тернопіль-ТНЕУ-2-Кристал» – 93:80

Початок другого поєдинку дещо відрізнявся від першого. Якщо днем раніше лідерство зі стартової чверті захопили господарі, то в недільному протистоянні успіх у стартовій 10-хвилинці святкували гості (20:28). У наступному відрізку гри наші баскетболісти виявили спортивний характер і зуміли не тільки відіграти двозначне відставання, а й вийти вперед (43:41).

У третій чверті гравці обох команд викладалися на повну, а лідер у рахунку змінювався чи не щохвилини. Уболівальники, котрі завітали на гру, стали свідками яскравих проходів та ефектних результативних кидків з різних дистанцій. І все ж на заключну перерву команди пішли за переваги господарів (68:62).

На екваторі четвертої чверті гостям учергове вдалося вирівняти становище (73:73), однак, як виявилося згодом, це був максимум для гостей з Тернопільщини. Сил на фінальний штурм у них не залишилося. Натомість ужгородські спортсмени продовжували демонструвати гру хорошого рівня й упевнено крокували до необхідного результату. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ужгородців з рахунком 93:80.

Найрезультативнішими в складі закарпатського БК були Валентин Рипкович (28 очок) та Костянтин Костенко (23). До слова, Костянтин продемонстрував свої снайперські вміння і в першій грі, набравши 28 очок (найкращий показник).

За підсумками 8 зіграних турів «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» займає третю позицію в групі №3. Наступним суперником закарпатської команди стане «Хмельницька Політехніка», котра впевнено втримує першу сходинку. Ігри відбудуться 22–23 лютого в ужгородському СК «Юність».

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах