26076
13:42 24.022020

Ужгородські баскетболісти гідно протистояли лідеру групи

Спорт 5196

9-й тур Першої ліги України з баскетболу для «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» виявився непростим, адже в гості до команди Олександра Зубковського завітала потужна «Хмельницька Політехніка», котра достроково тріумфувала в групі №3.

Закарпатський БК веде боротьбу за вихід у плей-оф всеукраїнських змагань, тож у кожному турі намагається брати максимум очок. Якщо в протистояннях із «Че-Баскетом» та «Тернополем-ТНЕУ-2-Кристал» наші баскетболісти із поставленими завданнями впоралися, то в іграх із хмельничанами, котрі відбулися 22–23 лютого в ужгородському СК «Юність», представники Срібної Землі зазнали поразки.

Попри невтішні результати, за проведені матчі наші земляки заслуговують похвали, адже в поєдинках із беззаперечним лідером групи вони продемонстрували хорошу гру. Ужгородці певний час лідирували в рахунку й були близькими до тріумфу, проте задля здобуття переможного результату не вистачило кількох влучних кидків.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка» – 74:77

Незважаючи на те, що хмельничани втратили турнірну мотивацію (незалежно від результатів завершальних турів, вони стануть переможцями групи), на поєдинки із закарпатцями вони виходили налаштованими на максимальний результат. Свої амбіції гості підкріплювали діями. Уже в стартовій чверті наш суперник заволодів 7-очковою перевагою (19:26), а на початку другої 10-хвилинки гандикап зріс до 13 очок (21:34).

Такий перебіг подій не влаштовував господарів, тож тренер закарпатського БК був вимушений вносити корективи в гру команди. Ужгородці почали надійніше діяти в обороні та результативніше в нападі, що принесло необхідний результат. Наприкінці другої чверті господарі скоротили відставання до двох влучних кидків з-за меж 3-очкової дуги (38:44), а на екваторі третьої 10-хвилинки навіть зуміли вийти вперед (52:51).

Молоді закарпатські баскетболісти викладалися на максимум, щоб зберегти та розвинути переможний результат, однак фортуна цього дня відвернулася від них. Досвідчені гравці команди гостей, серед яких екслідери ужгородського БК Михайло Стоноженко та Сергій Заєць, доволі швидко повернули собі перевагу.

І все ж наприкінці поєдинку в господарів з’явився шанс на порятунок. За рахунку 74:77 ужгородці мали 12 секунд на атаку, проте м’яч після дальнього кидка в ціль не влучив, і фінальна сирена зафіксувала прикру поразку ужгородської команди. Найрезультативнішим у складі закарпатського БК був Костянтин Костенко (26 очок).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка» – 76:86

Якщо перша чверть суботнього матчу проходила за переваги гостей, то на старті недільної гри краще діяли господарі (20:18). Друга 10-хвилинка, як власне й перша, була сповнена цікавої конкурентної боротьби. Лідер у рахунку в перші 20 хвилин матчу змінювався близько десяти разів, однак піти на велику перерву переможцем жодній з команд не вдалося. На табло був паритет – 41:41.

На третю чверть закарпатці вийшли зарядженими на боротьбу та максимальний результат. Ривок 9:0 (50:41) вселив уболівальникам надію на такий бажаний тріумф. Комфортна 9-очкова перевага закарпатського БК зберігалася до 8-ї хвилини (56:47), проте далі був бенефіс хмельничан. Гості надзвичайно швидко скоротили відставання, потім зрівняли рахунок, а на старті четвертої 10-хвилинки вийшли вперед на 7 очок (58:65).

На жаль, сил на фінальний штурм у закарпатців не залишилося, і гості впевнено довели справу до перемоги (76:86). До слова, 17-ї у 18 поєдинках.

Найбільше очок у складі господарів набрав Андрій Попадинець (21). Хороші снайперські показники продемонстрували також Валентин Рипкович та Костянтин Костенко (в активі обох гравців по 16 очок).

Якщо хмельничани заздалегідь гарантували собі місце в другому етапі чемпіонату, то для ужгородців боротьба за плей-оф триває. Усе вирішиться в завершальному, 10-му, турі. 7–8 березня «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на своєму майданчику зустрінеться із львів’янами.

Зазначимо, що до другого етапу чемпіонату пройдуть чотири команди.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах