26252
13:03 5.032020

Футболісти та тренер «Минаю» розповіли про користь закордонного збору та майбутню гру з «Інгульцем»

Спорт 5176

Із сонячної Туреччини в дощовий Ужгород. Вчора «минайці» розпочали підготовку в рідному місті. Працюють в режимі одне тренування в день, а ще в планах теоретичні заняття. Все заради хорошої підготовки до історичного кубкового поєдинку з «Інгульцем», який відбудеться через шість днів.

А поки можна підсумувати – наскільки корисний для футболістів був перший в історії тренувальний збір за кордоном. З цією метою опитали самих гравців.

Максим Гавриленко: «Збір в Туреччині пройшов дуже добре. Відпрацювали на відмінно. Гадаю, що виконали все, що було заплановано тренерським штабом. А ще пощастило з погодою: тільки пару днів було похмуро, йшов дощ, але переважно було сонячно, тепло, комфортно. Поле, де ми займалися, було теж дуже хорошої якості. Те, що готувалися на трав’яному покриті – це дуже важливий фактор.

За два тижні в Туреччині зробили чимало. Робота на зборах була настільки насичена, що якщо чесно, часу лишалося лише на їжу та сон. Принаймні у перший тиждень точно. Тренування були дуже інтенсивні, навіть в день матчів були ранкові заняття. На другий тиждень навантаження були менші, навіть вдалося командою вийти в місто на прогулянку.

Те, що перша гра весною відразу 1/4 Кубка – це дуже мотивує. Це турнір, де від однієї гри залежить чи пройдеш далі. Є всього один шанс і його важливо використати, ціна помилки дуже висока. Буде нелегко, але ми готуємося до цього поєдинку дуже відповідально».

Олександр Глагола: «Збори були дуже корисними. Зробили багато роботи – як фізичної, так і тактичної. Зіграли багато спарингів із командами дуже хорошого рівня. Тренувалися на непоганих полях за хорошої погоди. Це важливо. Було все для того, аби добре підготуватися до другої частини сезону. Вважаю, що набрали хорошу ігрову форму і цілком готові до офіційних ігор. Між іншим, в останніх двох товариських іграх вже було видно, що команда готова. Думаю, покажемо себе у і кубковому матчі. Думаю, з «Інгульцем» буде важко, але зробимо все аби вийти в полуфінал».

Анатолій Нурієв: «Гарні були збори, непогано підготувалися. Приємно було попрацювати на трав’яних полях, радує, що у нас були такі умови. Графік зборів був доволі насичений, великий обсяг роботи зроблений. Чи набрали форму? 11-го числа побачимо! Ще маємо тиждень і якщо вже тут продовжимо в тому ж дусі, то гадаю все у нас буде добре».

Антон Кіча: «Вважаю, що збори пройшли дуже плідно. Всі добряче попрацювали, були хороші умови для тренувань. Та і в іншому проблем теж не було. Ми вдячні керівництву за таку можливість. У нас хороша команда і з кожним днем зборів ми додавали, набираючи оптимальні кондиції. Працювали багато, вільного часу практично не було. Хіба вийшли трохи прогулятися, інколи з хлопцями в Playstation грали. Що стосується кубкового матчу, то гра обіцяє бути дуже нелегкою. Але зробимо все для позитивного результату».

Василь Пиняшко: «У Туреччині були створені хороші умови для проведення зборів. Що стосується матчу з «Інгульцем», то кубкова гра — це завжди неймовірні емоції. Наші вболівальники чекають на це протистояння, адже для них це дуже велике свято. Багато із наших гравців раніше не мали можливості грати на такій стадії турніру, тому кубкова гра піде нам тільки на користь. у режимі одного тренування на день готуватимемося до домашнього матчу з «Інгульцем». Будемо ретельно розбирати гру суперників і сподіваюся зможемо подарувати нашим вболівальникам справжнє свято футболу».

Прокоментував результати зборів і головний тренер команди Василь Кобін: «Вважаю, що провели досить хороший збір. Важливо, що вдалося виконати що планували, погода нам сприяла. Зіграли хороші та інформативні спаринги з різними командами. Перевірили різні тактичні схеми, адже у сезоні доведеться грати проти суперників, які відрізняються за стилем гри. Залишився задоволеним, адже можна було втілити у життя всі свої напрацювання. Ми не грали основним складом, адже необхідно було надати можливість проявити себе усім хлопцям. Чудово, що гравці виправдали мої очікування. Проте, тільки матчі чемпіонату та Кубку продемонструють нашу готовність. Збір був спланований таким чином, щоб команда була готова і до кубкового матчу, і до весняної частини сезону у Першій лізі. Розуміємо, що офіційні та контрольні матчі дуже відрізняються. Тільки результати команди у чемпіонаті продемонструють нашу готовність».

Інформаційний департамент ФК «Минай»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах