26296
11:11 6.032020

БК «Ужгород» – переможець регулярного чемпіонату Закарпаття з баскетболу

Спорт 9477

Вчора, 5 березня, в ужгородському СК «Юність» відбувся завершальний поєдинок першої частини чемпіонату області з баскетболу сезону 2019/20. У принциповому протистоянні зійшлися лідери – ЗОДЮСШ м. Ужгород та БК «Ужгород».

До звітного протистояння молоді баскетболісти займали першу сходинку турнірної таблиці: в шести стартових іграх їм удалося здобути шість перемог. А от чинний чемпіон – БК «Ужгород» – за аналогічну кількість матчів виборов п’ять перемог і йшов другим.

Відрив ЗОДЮСШ м. Ужгород від БК «Ужгород» у турнірній таблиці був мінімальним (усього один заліковий бал), тож саме переможець цього двобою ставав першим за підсумками регулярного чемпіонату.

Досвідчені баскетболісти впевнено розпочали зустріч і в стартовій 10-хвилинці заволоділи перевагою у 13 очок (24:11). Проте легким цей поєдинок для БК «Ужгорода» не вийшов. Юні баскетболісти проявили спортивний характер і зуміли не тільки нівелювати гандикап суперника, а й вийти вперед. Друга чверть завершилася упевненою перемогою номінальних гостей – 9:21 (загальний рахунок – 33:32 на користь «Ужгорода»). А на екваторі третьої 10-хвилинки ЗОДЮСШ м. Ужгород була попереду на чотири очка (39:43). Однак досвід взяв гору над великим бажанням молодих баскетболістів. Ще до завершальної перерви чинний чемпіон Закарпаття повернув собі лідерство (50:49), а в четвертій чверті «Ужгород» домінував на майданчику і збільшив свою перевагу до трьох влучних кидків з-за меж 3-очкової дуги (71:62).

Отож переможцем регулярного чемпіонату став БК «Ужгород» (13 очок). ЗОДЮСШ м. Ужгород з аналогічною кількістю залікових балів розташувався на другій сходинці, а третім першу частину чемпіонату завершив БК «Мукачево» (12).

Попереду на закарпатських любителів баскетболу чекає найцікавіше – раунд плей-оф.

У рамках 1/4 фіналу зустрінуться:

БК «Ужгород» – ДЮСШ м. Мукачево,

ЗОДЮСШ м. Ужгород – БК «Ужбаскет» (Ужгород),

БК «Мукачево» – БК «Тиса» (Виноградів),

БК «УжНУ» – «Свалява».

Гратимуть команди до двох перемог.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини