26464
13:14 12.032020

Вперше в історії закарпатська команда пройшла до 1/2 фіналу Кубка України

Спорт 4426

Вчора, 11 березня, на стадіоні у селі Минай відбулася чвертьфінальна гра Кубка України з футболу сезону 2019/20 між місцевою однойменною командою та «Інгульцем», що з Петрового (Кіровоградська область).

Перший офіційний матч 2020 року для «Минаю» був надзвичайно важливим, адже на кону був історичний прохід по 1/2 фіналу другого за значимістю клубного турніру України. А Суперник непростий: минулорічний фіналіст та одна з найсильніших команд Першої ліги.

Обидва тренери на звітну гру виставили оптимальні склади, адже перед командами стояло найвище завдання – здобути путівку до наступного раунду змагань. Відзначимо, що в основному складі закарпатського ФК вийшло відразу троє новачків: захисник Роман Никитюк, півзахисник Андрій Ткачук та нападник Богдан Оринчак. Інші вісім футболістів добре знайомі вболівальникам: Андрій Попович, Сантос Антоніо, Максим Жичиков, Петро Стасюк, Олександр Глагола, Ігор Вагін, Василь Пиняшко та Анатолій Нурієв.

На стартових хвилинах команди діяли від оборони, тож справа до загострень майже не доходила. Перший небезпечний момент виник на 28-й хв., коли прицільного удару з лінії штрафного майданчика завдавав Василь Пиняшко, проте Богдан Шуст із цим пострілом впорався. А от через три хвилини кіпер «Інгульця» був безсилий: м’яч після удару вищезгаданого Пиняшка поцілив у стійку, а першим на добиванні опинився Олександр Глагола, який і відправив «круглого» у ворота – 1:0.

Чудову нагоду відігратися гості мали на 38-й хв.: Ніка Січінава вийшов віч-на-віч із голкіпером і майстерно перекидував через нього м’яч. Проте удар виявився слабким і перед лінією воріт захисники винесли «снаряд». Тож за рахунку 1:0 команди відправилися на перерву.

У другому таймі гра пожвавилася, відповідно й небезпечних моментів стало більше. На 54-й хв. «Інгулець» провів результативну атаку: Денис Балан виконав верхову передачу на вільного Мішуренка і Олександр ефектним ударом головою переправив м’яч у верхній кут воріт – 1:1.

Через десять хвилин біля воріт гостей виникли відразу два небезпечні моменти: спочатку вболівальники стали свідками дальнього пострілу Максима Жичикова, а за декілька секунд націленого удару Богдана Оринчака. Проте в обох епізодах гостей урятував голкіпер. На 76-й хв. нагода для взяття воріт виникла в Анатолія Нурієва. Проте на заваді знову став Богдан Шуст.

На 78-й хв. гості залишилися у меншості: за грубий фол пряму червону картку отримав Дмитро Фатєєв. Скористатися численною більшістю закарпатці могли на 88-й хв., проте влучити у порожній кут воріт Андрію Ткачуку не вдалося. Тож гра перейшла у додатковий час (два тайми по 15 хв.).

Активнішими у екстра-таймах були минайці. Нагоди для взяття воріт виникали у Максима Жичикова та Олега Маїка. У першій 15-хвилинці футболістів «Минаю» підвела влучність, а в другій 15-хвилинці дальній удар Максима та добивання Олега парирував Богдан Шуст.

Градус гри був високий, про що свідчить велика кількість порушень. Арбітр у цій грі показав 15 жовтих та 3 червоні картки. Якщо перше вилучення було ще на 78-й хв., то друге та третє та 116-й (Роман Никитюк) та 118-й (Віталій Павлов). Граючи в меншості, на завершальних хвилинах зустрічі гості могли вирвати перемогу, проте небезпечний удар Ніки Січінави відбив Андрій Попович. Опісля пролунав фінальний свисток і команди почали готуватися до улюбленої багатьох уболівальників – серія післяматчевих пенальті.

Серія 11-метрових ударів для минайців розпочалася не найкращим чином. Із перших чотирьох пострілів вдалося реалізувати тільки два (авторами голів стали Владислав Микуляк та Анатолій Нурієв). А от Артур Карноза та Петро Стасюк пробили вище. У гостей статистика була дещо краща: три із чотирьох ударів були влучними (Олег Синьогуб, Ілля Коваленко та Ігор Загальський із завданням впоралися). А от удар Младена Бартуловіча парирував Попович.

Поступаючись 2:3, права на помилку у закарпатців не було, тож два наступні удари вони реалізували (Михайло Кополовець та Андрій Попович). А от суперник забив тільки один із двох (якщо із ударом Володимира Коробки минайський кіпер не впорався, то постріл Миколи Квасного Попович відбив).

За рахунку 4:4 команди обмінялися неточними ударами (постріл Максима Жичикова прийняла на себе поперечина, а м’яч після удару Владислава Лупашка пролетів над воротами). Потім Ігор Вагін та Денис Балан свої удари реалізували.

Опісля настав момент істина: якщо Олегу Маїку вдалося обіграти Шуста, то кіпер «Інгульца» пробити Поповича не зміг. Андрій став справжнім героєм зустрічі, адже неодноразово рятував свою команду як під час гри, так і в серії пенальті. На його рахунку три сейви та один реалізований пенальті.

Тріумф «Минаю» над «Інгульцем» став історичним для закарпатського футболу, адже вперше представник Срібної землі зіграє у півфіналі Кубка України.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини