26501
13:12 16.032020

Фінальний матч Зимової першості Закарпаття з футболу завершився сенсацією

Спорт 6375

У суботу, 14 березня, на штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» відбувся фінальний поєдинок першого обласного футбольного турніру 2020 року.

За результатами півфінальних матчів («Севлюш» – «Вільхівці» – 1:0, «Бобовище» – «Середнє» – 5:1), у фіналі мали зустрітися «Севлюш» та «Бобовище». Однак після поєдинку середнянці подали протест на гравця під №9 із табору суперника, себто Вадима Мердеєва. На засіданні КДК Федерації футболу Закарпаття було вирішено анулювати результат матчу, а команді «Бобовище» зарахувати поразку за участь у їхньому складі гравців, які не були заявлені. Тож у фінальній зустрічі суперниками виноградівців стали середнянці.

Команди-фіналісти по-різному крокували до головного поєдинку турніру. Якщо «Севлюш» виграв групу С (у трьох матчах колектив Валентина Слюсаря здобув дві перемоги та одну нічию), то «Середнє» у квартеті А фінішувало четвертим (у трьох іграх команда Івана Ковача виборола одну нічию та зазнала двох поразок). У рамках 1/8 та 1/4 фіналу виноградці здобули розгромні перемоги над дубівськими «Карпатами» (9:0) та «Хустом» (5:0), а от середнянці путівки до наступних раундів змагань виборювали тільки в серії післяматчевих пенальті (спочатку вони здолали МФА «Мункач» U-19, а згодом МФА «Мункач» U-17). Щодо результатів півфінальних ігор, то ми про них написали на початку матеріалу.

Явним фаворитом фінальної гри була найкраща аматорська команда Закарпаття за підсумками двох попередніх сезонів – ФК «Севлюш» (Виноградів). Мало хто перед матчем міг повірите в те, що в протистоянні із «Середнім» команда Валентина Слюсаря зазнає фіаско.

У зв’язку із оголошеним на території України карантину, фінальний матч Зимової першості Закарпаття відбувся без глядачів.

Виноградівці зі старту поєдинку взяли м’яч під свій контроль та активно йшли вперед. Однак подолати міцний захист середнянців номінальним господарям було непросто. Попри територіальну перевагу «Севлюша», перший небезпечний момент виник у «Середнього». На екваторі першого тайму Микола Джанда завдавав прицільного удару з кута штрафного майданчика, проте Василь Козар цей постріл парирував. Виноградівці на 35-й хв. відповіли дальнім ударом Юрія Мешка, однак м’яч пройшов повз ворота.

За дві хвилини два гольові епізоди виникли в середнянців, проте й цього разу забракло точності. Не вдалося відзначитись і Віталію Медведєву, який за три хвилини до свистка на перерву небезпечно пробивав з кута штрафної. Тож на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Виноградівці активно розпочали другий тайм і в період із 45-ї до 67-ї хвилини створили чотири гольові моменти. Нагоди для взяття воріт були в Михайла Чедрика (потужний удар зі стандарту парирував голкіпер), Дениса Ребрика (з гострого кута переграти Еріка Гречку не зумів), Юрія Віщака (з вигідної ударної позиції в центрі штрафного майданчика відзначитися не вдалося) та Артура Вайди (футболіст пробив завище).

Відбившись та помчавши вперед, середнянці забили. На 68-й хв. Віталій Медведєв у штрафному майданчику розхитав захисників і точно пробив у дальній кут воріт – 0:1. За кілька хвилин Артур Вайда міг відновити паритет, проте його удар блокував голкіпер. Натомість на 83-й хв. «Севлюш» пропустив удруге: цього разу результативним ударом відзначився Валерій Роля.

До такого перебігу подій виноградівці виявилися не готові. «Середнє» вміло стримувало атаки суперника та з кожною наступною хвилиною ставало дедалі ближчим до омріяної перемоги. Як такого фінального штурму від колектива Валентина Слюсаря ми так і не побачили. Тож завершальний свисток Михайла Митровського сповістив про сенсаційну перемогу «Середнього» з рахунком 0:2.

Отож красень-кубок та золоті медалі Зимової першості Закарпаття відправилися на Ужгородщину, в селище Середнє. А от виноградівський «Севлюш» змушений задовольнитися «сріблом».

Кращим гравцем фінальної гри у складі «Середнього» визнали Валерія Ролю. Серед виноградівців найкращим обрали Артура Дорі. А кращим бомбардиром турніру став форвард «Вільхівців» Олександр Грицкевич.

«Севлюш» (Виноградів) – «Середнє» – 0:2 (0:0)

Голи: Віталій Медведєв 68, Валерій Роля 83.

«Севлюш»: Василь Козар, Василь Ковтун, Артур Дорі, Вадим Селещук, Роберт Смокоровський, Артур Вайда, Михайло Реплюк, Юрій Мешко, Юрій Віщак, Михайло Чедрик, Денис Ребрик.

Запасні: Іван Марущинець, Ерік Віщак, Євгеній Лукіяник, Михайло Чутора, Роман Петречко, Іван Роман, Даніель Баник, Богдан, Боднарюк, Сергій Ковтан.

Тренер – Валентин Слюсар.

«Середнє»: Ерік Гречка, Богдан Зуб, Мирослав Скрип, Іван Ільчук, Ілля Демидов, Іван Ковач, Михайло Трухан, Микита Гальчак, Валерій Роля, Віталій Медведєв, Микола Джанда.

Запасні: Олександр Костик, Василь Роботишин, Сергій Далекорей, Владислав Сердюк, Олександр Семків, Олександр Гузинець, Дмитро Ганич, Валентин Павлик, Андрій Зовдун.

Тренер – Іван Ковач.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах