26575
14:45 24.032020

Невтішні результати закарпатських команд у плей-оф Другої ліги України з футзалу

Спорт 4355

Уже другий сезон поспіль найсильніший дивізіон Ужгородської футзальної ліги (Суперліга) входить до складу Другої ліги України.

На першому етапі чемпіонату команди поділені за територіальним принципом на 7 груп. Західна, себто Суперліга УФЛ, традиційно складалася з 8 команд. До слова, наша група є наймасовішою в третьому за силою футзальному дивізіоні України. Згідно з регламентом змагань, путівки до плей-оф отримували три найсильніші колективи.

Боротьба за чемпіонство та медалі точилася від старту до завершення першого етапу змагань. За підсумками 14 турів переможцем Суперліги УФЛ (зони Другої ліги України) став «Ужнет». Відзначимо, що цей чемпіонський титул є для команди другим поспіль. Срібними призерами стали гравці «Медеї», а бронзовими – представники «Беркута».

Тож саме ці три колективи й пробилися до 1/8 фіналу Другої ліги України.

«Ужнет» у першому раунді плей-оф отримав у суперники «Sun Vita», що зі Снятина Івано-Франківської області. У групі №3, яка складалася з п’яти команд, цей колектив зайняв друге місце.

Перший поєдинок між «Ужнетом» та «Sun Vita» відбувся 5 березня на майданчику суперника. Колектив з Івано-Франківщині відчутно переважав закарпатців і здобув переконливу перемогу з рахунком 7:1. Героєм зустрічі став Андрій Голей, який забив у ворота «Ужнета» чотири м’ячі. Ще по одному результативному удару в складі господарів завдали Іван Шинкарик, Володимир Романюк та Ігор Краєвський. «Ужнет» забив один гол, який був на рахунку Юрія Шукаля.

У матчі-відповіді, що відбувся 13 березня на «Карпати-Арені», закарпатці взяли реванш, однак пройти до наступного раунду нашим спортсменам не вдалося. Поступаючись у рахунку 3:6, господарі майданчика виявили характер і зуміли переломити хід протистояння на свою користь (8:6). Забитими м’ячами в складі «Ужнета» відзначилися Ярослав Пилип (2), Яромир Лобода (2), Михайло Чедрик (2), Володмир Корнутяк (1) та Євген Мирончук (1). Результативні дії в складі гостей до свого активу записали Ігор Коваль (2), Володимир Романюк (2), Назарій Синюк (1) та Андрій Голей (1).

За підсумками двоматчевого протистояння до 1/4 фіналу пройшла команда «Sun Vita» (загальний рахунок – 13:9).

Не вдалося пробитися до наступного раунду змагань і срібному призеру Суперліги УФЛ – «Медеї». На стадії 1/8 фіналу представники Срібної Землі зустрічалися із другою командою групи №2 – «Рівнестандарт-ДЮСШ №4».

Перша гра між ними відбулася 6 березня в ужгородському СК «Юність». Поєдинок вийшов видовищним та доволі результативним. Уболівальники, котрі завітали на цей футзальний двобій, стали свідками 13 забитих м’ячів. Із результатом 5:8 перемогу святкував «Рівнестандарт-ДЮСШ №4». У складі господарів відзначилися Едгард Русин (2), Руслан Соскида (2) та Іван Ковач (1). За гостей забивали Роман Дацюк (4), Владислав Гарбарук (2), Дмитро Ситник (1) і Дмитро Жовтун (1).

Матч-відповідь у Рівному не відбувся. «Медеї» була зарахована технічна поразка з рахунком 0:5. Тож уже в першому раунді плей-оф Закарпаття залишилося без своїх двох представників.

Щодо бронзового призера Суперліги УФЛ, «Беркута», то свої матчі 1/8 фіналі він ще не зіграв. Протистояння закарпатців із переможцем групи №3 – «Епіцентром» із Дунаївців (Хмельницька обл) – мали відбутися 17–18 березня, проте напередодні першого поєдинку виконавчий комітет Асоціації футзалу України вирішив призупинити організацію та проведення всіх всеукраїнських змагань з футзалу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини