26748
12:25 28.042020

Головний тренер іршавської «Бужори»: «Для відновлення фізичних кондицій потрібно щонайменше 3 тижні»

Спорт 4846

Наставник іршавської «Бужори» Іван Білак дотримується карантину і, як усі, очікує на його якнайшвидше завершення.

 «Хотілося б, звичайно, хоч у мінігрупах тренуватися», – зазначає виноградівський фахівець. – Та що вдієш?! Є карантин. Його потрібно дотримуватися. Я сам весь час дома. Десь хіба за хлібом вийду, а так намагаюся дотримуватися загальноприйнятих рекомендацій. До речі, у райцентрі за цим ретельно стежать. Скажімо, були спроби молоді позайматися на спортмайданчиках, однак представники поліції ці випадки попередили. Як-не-як, загрози передачі вірусу високі, тому потрібно їх максимально мінімізувати».

Коли ж відновляться футбольні змагання, І.Білак, як і решта співгромадян, не знає. Хотілося б якнайшвидше. Вірить, що після 11 травня епідемія піде на спад, а отже, з’явиться надія на швидке зняття обмежень.

«Весь час підтримую контакти з хлопцями. Вони чекають футболу. Було б ідеально почати новий чемпіонат десь 10–14 червня. Та як уже вийде. Надіємося. У будь-якому разі для відновлення фізичних кондицій потрібно щонайменше 3 тижні, хоч би 12–14 тренувань і 2–3 товариські матчі. Сам чемпіонат варто проводити в два кола. Добре б іще додати 3–4 команди першої ліги, тоді б узагалі ідеально було б. Якщо ж клубів залишиться стільки ж, то, як на мене, краще зіграти у два кола, а потім розподілитися на дві «четвірки» й остаточно розіграти 1–4 й 5–8 місця», – говорить наставник. Він також уважає, що 99 відсотків складу «Бужори» вдасться зберегти, але загроза відтоку футболістів за кордон для багатьох колективів лишається. Отож буде добре, якщо всі обійдуться мінімальними втратами. Та найголовніше: щоб пандемія відступила, а футболісти за будь-яких обставин своє надолужать, повідомляє ФФЗ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Великий Четвер: відбувся чин омивання ніг військовим і День священства
08:30
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Всі новини