26752
15:21 28.042020

Безгольова серія українців продовжується

Спорт 5798

Протягом трьох днів, 24–26 квітня, тривали ігри шостого туру Вищої ліги Білорусі з футболу 2020. На жаль, українським футболістам, які виступають у тамтешньому чемпіонаті, відзначитися результативними діями не вдалося.

«Динамо» (Брест) – «Шахтар» (Солігорськ)

Після доволі успішних чотирьох стартових турів, протягом яких наші співвітчизники забили шість голів, настали безгольові вікенди. Жоден з українських легіонерів не може відзначитися другий тур поспіль.

Стартував шостий тур минулої п’ятниці, 24 квітня, грою «Смолевичі» – «Динамо» (Мінськ). Українські футболісти в цьому матчі задіяні не були, однак на тренерському містку гостей дебютував екснаставник львівського «Руху» Леонід Кучук. Цей поєдинок для білоруського тренера виявився доволі вдалим, адже його нова команда здобула переконливу виїзну перемогу з рахунком 1:3. Того дня відбувся ще один матч: у місті Гродно місцевий «Німан» приймав мінський «Енергетик-БДУ». До заявки господарів на гру потрапив українець Володимир Коваль. На жаль, шанс виявити себе наш співвітчизник не отримав, однак його команда здобула перемогу з рахунком 3:0.

Суботній ігровий день розпочався із протистояння «Славія» (Мозир) – «Мінськ». Гостьова команда, у складі якої на поле вийшли українці Дмитро Рижук та Євгеній Чаговець (Владислав Насібулін перебував на лаві запасних), здобула впевнену вікторію з рахунком 1:3. Зазначимо, що до заявки господарів потрапив Юрій Пантя, однак на полі півзахисник так і не з’явився. Через кілька годин після звітного протистояння відбувся матч «Динамо» (Брест) – «Шахтар» (Солігорськ). Українські футболісти брестської команди Артем Мілевський та Олександр Нойок протистояли українському тренеру команди-гостей Юрію Вернидубу. Цього разу фортуна була на боці останнього. Підсумковий результат зустрічі – 0:2.

25 квітня відбулася ще одна гра: «Городея» на своєму полі приймала борисовське БАТЕ. Віцечемпіон Білорусі здобув звитягу з рахунком 0:2. Українські футболісти в цьому поєдинку задіяні не були.

А завершальні матчі шостого туру відбулися в неділю, 26 квітня. «Слуцьк» Сергія Чеботаєва та Юрія Тетеренка обіграв бобруйську «Білшину» Михайла Писка (проте наш футболіст провів усю гру на лаві запасних). Фінальний результат зустрічі – 3:2. Відзначимо, що Чеботаєв став автором результативної передачі під час вирішального взяття воріт.

Протистояння «Торпедо-БелАЗ» (Жодино) та «Руха» (Брест) було єдиним у рамках шостого туру, яке не подарувало вболівальникам забитих м’ячів (поєдинок завершився з рахунком 0:0). До заявки господарів на цю гру потрапили Дмитро Юсов та Родіон Сямук. Якщо перший відіграв 71 хвилину, то його український партнер по команді на полі так і не з’явився. Єдиний українець, котрий брав участь у цьому матчі від свистка до свистка, – півзахисник брестської команди Олександр Мігунов.

Закривали програму шостого ігрового тижня «Іслоч» та «Вітебськ». Господарі поля, за яких кілька хвилин відіграв українець Олександр Папуш, здобули перемогу з рахунком 2:0. У складі гостей на поле виходив Максим Каленчук, а ще один українець у складі «Вітебська» – Олег Карамушка – провів увесь матч на лаві запасних.

Одноосібним лідером Вищої ліги Білорусі за підсумками шести зіграних турів став «Слуцьк» (в активі цієї команди 13 залікових балів). Другим іде «Іслоч» (12), а третім – «Торпедо-БелАЗ» (Жодино) (11). По 10 очок набрали БАТЕ (Борисов) та «Вітебськ». В активі «Городеї», «Енергетика -БДУ» (Мінськ), «Мінська» та «Динамо» (Мінськ) по 9 очок. «Німан» (Гродно), солігорський «Шахтар» та брестський «Рух» мають у своїх доробках по 8 пунктів, а «Славія» (Мозир) та «Динамо» (Брест) – по 7. Унизу турнірної таблиці знаходяться «Смолевичі» (3) та «Білшина» (Бобруйськ) (2).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини