26777
18:15 3.052020

ФК «Минай» з’явився у кіберспорті від ігор FIFA та PES

Спорт 5995

Тепер на ваших персональних комп’ютерах можна буде пограти у футбольний симулятор за закарпатську команду.

ФК «Минай» за два роки встиг не тільки завоювати прихильників за межами Закарпаття, а й стати частиною… комп’ютерних ігор. Це особливо актуально сьогодні, коли кіберспорт зараз заміняє багатьом справжній футбол, хокей чи баскетбол через вируючу в світі та в Україні пандемію коронавірусу COVID-19.

І «Минай» також живе у віртуальному світі. На сьогодні наш клуб вже представлений у всіх популярних футбольних симуляторах світу – Fifa та PES.

FIFA

Це серія відеоігор жанру футбольних симуляторів, що розробляється студією EA Canada. Щороку виходить нова версія гри, в яку вносяться зміни, які відбулися у футболі за минулий рік. Тут є всі провідні команди та всі провідні футболісти. Можна сміливо стверджувати, що на сьогодні FIFA – найпопулярніша спортивна відео «іграшка» у світі. У неї грають всі, в тому числі і самі «минайці» (Нурієв, Попович, Кіча, брати Луціви та інші).

Наш клуб вперше був представлений у віртуальній грі ще в 2018-му році. Тоді для FIFA-2015 спеціалісти розробили патч (інформація, призначена для автоматизованого внесення певних змін в комп’ютерні файли) під назвою «Українська ліга 8.0 сезон 18-19». Простими словами, це оновлення до гри, завдяки якому гравець може грати клубами з України, адже у оригінальній версії FIFA вітчизняні команди не надто популярні і якщо представлені, то тільки рівня «Шахтаря», «Динамо» тощо. У вищезгаданій версії за допомогою патчу можна грати за 12 клубів УПЛ, 16 клубів Першої ліги та 20 – Другої. Серед останніх і ФК «Минай», який у ті часи грав саме у цьому дивізіоні.

«Минай» як команда Першої ліги представлений вже у патчі «Українська ліга для FIFA 19 v2.1», який розробили для версії 2019-го року. Там наші хлопці вже виглядають набагато краще. Зазначимо що одним з найсильніших у віртуальному світі серед «минайців» є Карноза (рейтинг 72 із 10), Ткачук (70), Кополовець (70), Маткобожик (69), Маїк (69), Пиняшко (67), Араужо (67), Стасюк (66).

Що цікаво, представлений у грі і стадіон «Минай», щоправда на себе справжнього він там не надто схожий.

PES

Представлена наша команда і у другому за популярністю футбольному симуляторі у світі – Pro Evolution Soccer. Цю гру з 2001-го року випускає японська компанія Konami. Подейкують, що саме PES змушує FIFA постійно вдосконалюватися, адже японська гра у свій час навіть випереджала їх за популярністю та якістю.

Тут так само як і у попередній грі – аби пограти за «Минай» потрібно встановити до гри патч. Гра за нашу команду доступна для PES 2017, якщо встановити до нього додаток patch 3.0.

Так у PES найсильнішим з «минайців» є Ткачук (рейтинг 72 із 100), Карноза (71), Попович (69), Никитюк (69), Кіча (69), Жичиков (68), Кулініч, Страшкевич, Араужо, Допілка та Кополовець (67).

В тій же грі можна грати і на стадіоні «Минай» – щоправда, знову ж таки, він там на себе не надто схожий.

Доступна гра за «Минай» і вже у останній версії – PES 2020. До речі, у цьому симуляторі від японського виробника є цікавий «режим кар’єри» – це коли геймер створює у грі свого вигаданого персонажа і прокачує його до зірки футболу. Є відео, де вітчизняний геймер-стрімер у останній версії PES грає своїм персонажем за наш «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини