26781
13:39 4.052020

34 роки тому закарпатські футболісти виграли Кубок Кубків

Спорт 3895

У фіналі, граючи за київське «Динамо», Василь Рац та Іван Яремчук упевнено здолали мадридський «Атлетико» – 3:0.

Загалом на шляху до завершального матчу українська команда продемонструвала неабияку жагу до перемоги. Спочатку, в 1/16 фіналу, удалося зупинити голландський «Утрехт» – 1:2 в гостях і 4:1 удома (це притому, що на Республіканському стадіоні в присутності 100 тисяч глядачів господарі поступалися 0:1 і 1:3 за сумою двох матчів. Тоді в Києві, між іншим, один із голів забив І.Яремчук).

Відтак в 1/8 фіналу не менш напружене протистояння з румунською «Університатею» на виїзді – 2:2. Однак удома цілком переконливі 3:0. Перший гол, до речі, забив В.Рац.

Далі 1/4 фіналу. Більш ніж упевнені дії проти віденського «Рапіду». Як наслідок, – 4:1 у гостях (один із голів на рахунку В.Раца) й такі ж беззаперечні 5:1 (із дублем І.Яремчука!) у Києві.

Після цього настала черга грати в півфіналі з празькою «Дуклею». Упевнено в рідних стінах 3:0 і тактичні 1:1 на виїзді.

Нарешті, фінал! 2 травня 1986 року. Ліон. Суперник – мадридський «Атлетико». На шостій хвилині Олександр Заваров відкрив рахунок. І до 84 хв. напружене протистояння. А далі голи Олега Блохіна й Вадима Євтушенка – 3:0. Закарпатці В.Рац та І.Яремчук відіграли цей матч без замін і так само зробили вагомий внесок у переконливий виграш, як і інші динамівці на полі, повідомляє ЗАФ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах