26919
15:06 26.052020

Туманне майбутнє головної футбольної команди Закарпаття

Спорт 7260

Засідання Ради ліг ПФЛ, на якому вирішували долю Першої ліги України з футболу сезону 2019/20, залишило по собі більше запитань, ніж дало відповідей.

Як у випадку з Другою лігою України, про долю якої ми писали в матеріалі «Сезон 2019/20 для ФК «Ужгород» достроково завершений», Рада ліг провела голосування між представниками команд – учасниць Першої ліги щодо продовження сезону 2019/20. За проголосувало 6 клубів, проти – 8. Луцька «Волинь» утрималася, а представники запорізького «Металурга» через об’єктивні причини були відсутні.

Тож, зважаючи на більшість, змагання в другому за силою дивізіоні України, згідно з вимогами Регламенту, дограно не буде. Натомість після засідання ПФЛ направила клубам опитувальник, де запропонувала кілька можливих форматів визначення призерів та формулу, за якою ФК зможуть провести ротацію між лігами. Позиція клубів щодо обміну між лігами буде доведена до Виконкому УАФ, який і ухвалить остаточне рішення щодо підсумків сезону 2019/20. Як повідомляється на офіційному сайті Професійної футбольної ліги, пріоритетом для ПФЛ залишається визначення команд, які будуть підвищуватися в класі, за спортивним принципом – в іншому форматі, але на футбольному полі.

«Минай», котрий у турнірній таблиці йде третім, що дозволяє підвищитися в класі, проголосував проти продовження сезону. Спортивний директор ПФЛ Євгеній Мороз у коментарі Sport Arena розповів, що йому особисто незрозуміла позиція «Минаю», який готовий змагатися в Кубку України, але відмовляється від продовження чемпіонату. Зазначимо, що головна футбольна команда пройшла до півфіналу Кубка, де повинна зустрітися з київським «Динамо».

Наступного дня після засідання Ради ліг ПФЛ на офіційному сайті ФК «Минай» з’явився коментар спортивного директора клубу Михайла Кополовця щодо позиції закарпатської команди. «Скажу з усією відповідальністю: «Минай» за те, щоб догравати чемпіонат! Але щоб догравати саме в такому вигляді, у якому його розпочали. Я розповім, чому ми голосували проти. Під час засідання до голосування всі клуби висловили свої позиції. І всі чули, що такі клуби, як «Кремінь», «Прикарпаття» та інші, заявили, що вони проти продовження чемпіонату за будь-яких обставин. На голосування ж очільники ПФЛ поставили питання – продовжувати чемпіонат без команд, які вже висловилися проти. Тобто чемпіонат продовжують лише ті, хто хоче, а хто проти – зарахування технічних поразок. Ну хіба так можна? Хіба це правильно? ФК «Минай» категорично проти такого варіанту. Догравати чемпіонат слід у форматі, в якому він і починався: із 16 клубами та з усіма матчами. Але для цього треба розробити остаточний медичний протокол, якого досі немає, і врахувати всі нюанси, пов’язані з пандемією коронавірусу. Наприклад, у нашій області ситуація досі тривожна, у нас навіть пом’якшення карантину нема, бо більше тисячі хворих. А хочеться, щоб усі команди були в рівних умовах і переможця визначили за спортивним принципом. Ми проти, аби на цій складній ситуації маніпулювали та видумували якусь брехню», – сказав Михайло Кополовець.

Як бачимо, ситуація із завершенням Першої ліги України з футболу сезону 2019/20 та обміну між командами Першої ліги та УПЛ доволі напружена. Очікується, що майбутні учасники найелітнішого футбольного дивізіону України будуть визначені шляхом проведення мінітурніру. Однак головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін у ЗМІ вже встиг заявити, що його команда, можливо, відмовиться грати в так званому мінітурнірі за вихід до Прем’єр-ліги. Тож яким буде мінітурнір і чи взагалі він буде та якою буде позиція закарпатського клубу, стане відомо згодом.

Попри все це закарпатська команда тренується і навіть провела перший товариський поєдинок після більш ніж двомісячної перерви. Суперником «Минаю» був представник УПЛ – ФК «Львів». Поєдинок завершився вольовою перемогою львів’ян з рахунком 3:2. Результативними діями у складі «Минаю» відзначилися Петро Стасюк та Анатолій Нурієв (пен.). За команду-переможницю забивали бразильські легіонери Альваро, Шина та Ренан.

Підготував Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини