27067
12:31 8.062020

З обережним, але оптимізмом: закарпатському футболу цьогоріч бути

Спорт 3393

На розширеному засіданні Ради президентів футбольних клубів краю вирішили розпочати обласні змагання в липні.

Поляна, що на Свалявщині, удруге гостинно прийняла керівників та загалом представників ФК області. Головні питання, які розглядали присутні за модераторства голови ЗАФ Івана Дурана та голови Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Івана Матрунича, – можливі дати стартів чемпіонату, першості й Кубка області та формат їх проведення.

Учасники форуму конструктивно дискутували та, зрештою, пристали на такі пропозиції-рішення, які найближчим часом повинен затвердити виконком ЗАФ: чемпіонат у вищій лізі та першість у Західній зоні першої ліги розпочати 5 липня. Грати в неділі у два кола за попередньо складеним календарем. Після двох турів чемпіонату розпочати змагання на Кубок області серед колективів тільки вищої ліги (через брак часу) у два матчі на стадіях чверть- та півфіналів. Притому попередньо поєдинки за почесний трофей відбудуться 19 й 26 липня, 16 й 23 серпня, а фінал 6 вересня у Вільхівцях. Пари Кубка, які визначатимуть щоразу «сліпим» жеребом, сформують після першого туру чемпіонату. Притому команди під непарними номерами в них гратимуть перші поєдинки вдома.

Заявковий період для гравців – із 15 червня до 15 липня, а перехід футболістів – у «вікно» з 6 до 30 вересня.

Що ж до змагань юнаків, то керуючись рекомендаціями УАФ, поки їх не проводитимуть. У разі сприятливої пандемічної ситуації розпочнуть у вересні. Можливо, в одне коло, із визначенням переможця серед команд вищої та першої ліг, які посядуть 1–2 місця.

Звичайно, у зв’язку з карантинними умовами клуби беруть на себе відповідальність дотримуватися усталених протипандемічних правил. Зокрема, лікарі команд будуть зобов’язані перед матчами вимірювати температуру кожного гравця й записувати відповідні дані до протоколу. Водночас І.Дуран наголосив: уніс до Української асоціації футболу пропозицію розробити медичний протокол для проведення матчів для аматорських колективів. Як тільки цей медичний документ підготують, командам надішлють перелік обов’язкових правил.

Щодо Східної зони, то формат першості в ній визначать під час засідання у вівторок, 9 червня, повідомляє ЗАФ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах