27167
18:15 17.062020

Сенсації не сталося: «Динамо» впевнено перемогло «Минай»

Спорт 6638

Кілька годин тому завершився півфінальний матч Кубка України з футболу між «Минаєм» та київським «Динамо». Закарпатський клуб на своєму полі зазнав поразки з рахунком 0:2.

На півфінальний матч «Минай» – «Динамо» (Київ) закарпатські поціновувачі футболу чекали понад три місяці. Чимало вболівальників хотіли потрапити на гру та підтримати свою улюблену команду з трибун, проте через пандемію коронавірісу матч відбувся без вболівальників, тож справжнього футбольного свята на стадіоні у с. Минай не вийшло. Однак і без підтримки минайці не залишилося: кілька десятків людей зібралися за огорожею стадіону і звідти підтримували своїх улюбленців. Інші ж спостерігали за поєдинком у прямому ефірі. Звичайно, є й такі, хто не зміг побачити гру. Одна з основних причин – доволі ранній початок зустрічі в будній день. Поєдинок розпочинався о 14.00.

На гру проти «Минаю» Олексій Михайличенко виставив склад, наближений до основного. Ворота київського клубу захищав Денис Бойко. В обороні грали Артем Шабанов, Денис Попов, Йосип Піварич та Олександр Караваєв. Допомагав їм Олександр Андрієвськиий. В центра діяли Володимир Шепелєв та Мікель Дуелунд. За фланги відповідали Карлос Де Пена та Беньямін Вербич. Яскраво вираженим форвардом був Фран Соль. Поглянувши на стартову 11-ку, відразу стало зрозуміло, що на «Минай» чекає надзвичайно важке випробування. Протидіяти вищеперерахованим футболістам вийшли голкіпер Андрій Попович; захисники Олег Допілка, Олксандр Маткобожик, Максим Жичиков, Петро Стасюк та Ігор Вагін; півзахисники Василь Пиняшко, Олександр Глагола та Данило Книш; а також нападники Анатолій Нурієв і Богдан Оринчак.

«Динамівці» зі стартових хвилин взяли м’яч під свій контроль й активно пішли вперед. Вже на 7-й хв. виник перший гольовий момент: оборонці «Минаю» дали змогу Де Пені завдати потужного удару з-за меж карного майданчика (на щастя, для закарпатської команди, вдало в цьому епізоді зіграв Попович). Якщо тоді господарям вдалося «відбитися», то через дві хвилини герой попереднього епізоду був змушений виймати м’яч із власної сітки воріт. Автором результативного удару став данський легіонер «Динамо» Мікель Дуелунд (0:1). За кілька миттєвостей київська команда могла подвоїти перевагу, однак Соль після прострілу Піварича спрямував м’яч повз ворота. «Минай» відповів ударами Жичикова та Нурієва, проте в обох епізодах гравців закарпатського клубу підвела точність.

На 26-й хв. Андрій Попович сфолив на Дуелунді й арбітр вказала на «позначку». До м’яча підійшов Соль, проте реалізувати 11-метровий удар іспанцю не вдалося (м’яч пройшов повз стійку). За дві хвилини Соль міг виправитися, забивши з розвороту, проте і цього разу поцілити у ствір воріт йому не вдалося.

У першій 45-хвилинці «Динамо» повністю контролювало гру і доволі легко проходило центр поля: кілька точних передач і «снаряд» уже поблизу штрафного майданчика «Минаю». Окрім потужної атакувальної міці столичної команди, на користь гостей також грали помилки господарів. Одна з найгрубіших сталася на 35-й хв., коли голкіпер «Минаю» «завозився» з м’ячем і втратив його біля власних воріт. На щастя, реалізувати чудову гольову нагоду Мікель не зумів. Попович якісним сейвом вибачився перед партнерами за помилку.

Піти на перерву, поступаючись у рахунку тільки одним точним ударом, господарям поля не вдалося. На 39-й хв. Андрієвський якісною передачею вивів Дуелунда віч-на-віч з голкіпером і той зробив рахунок 0:2. З огляду на малюнок гри, шанси «Минаю» відігратися були мінімальними.

У другому таймі кияни дещо зменшили оберти. Напевно, тримали в голові найближчий матч проти ковалівського «Колоса», котрий відбудеться вже найближчого понеділка. Проте навіть не викладаючись на максимум, «Динамо» створило чотири гольові моменти. Після першого з них м’яч навіть опинився у воротах, однак після відеоповтору Катерина Монзуль скасувала взяття воріт. На 58-й хв. міг відзначитися Караваєв, але Олександр з хорошої ударної позиції пробив мимо воріт.

На 60-й хв. на полі з’явився Віктор Циганков. Лідер київського клубу вніс креатив у гру «Динамо» і через вісім хвилин міг записати своє ім’я у графу «забиті м’ячі», проте його небезпечний удар парирував Попович. Хорошу нагоду для взяття воріт мав також Буяльський, котрий з’явився на полі після перерви. Віталій наприкінці зустрічі вийшов віч-на-віч з голкіпером, переграв його, проте влучити у порожні ворота з гострого кута не зумів.

Час минав, а разом з тим танули шанси «Минаю» на камбек. Коли стало зрозуміло, що часу, аби відіграти два м’ячі, у господарів не залишилося, вболівальники прагнули побачити хоча б гол престижу. І він цілком міг бути, але м’яч після дальнього удару Богдана Оринчака прийняла на себе поперечина. Через хвилину після цього епізоду пролунав фінальний свисток, який зафіксував перемогу «Динамо» з рахунком 0:2.

У фіналі Кубка України, який відбудеться 8 липня у Львові, столичний клуб зустрінеться з переможцем пари «Маріуполь» – «Ворскла» (Полтава) (гра запланована на 24 червня). Щодо «Минаю», то він завершує свої виступи у цьому турнірі. Тепер команда Василя Кобіна зосередиться на чемпіонаті, де веде боротьбу за вихід до Прем’єр-ліги.

Зауважимо, що у сезоні 2019/20 колектив з Ужгородщини переписав історію закарпатського футболу. «Минай» – перша команда із Закарпаття, яка зуміла пробитися до 1/2 фіналу Кубка країни. Перевершити це досягнення закарпатський ФК спробує вже в наступному сезоні.

«Минай» – «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:2)

Голи: Мікель Дуелунд 9, 39.

«Минай»: Андрій Попович, Петро Стасюк, Максим Жичиков (Сергій Машталір 71), Олег Допілка, Олександр Маткобожик, Ігор Вагін (Андрій Ткачук 40), Анатолій Нурієв, Данило Книш (Олег Голодюк 71), Олександр Глагола (Олексій Шпак 43), Василь Пиняшко, Богдан Оринчак.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Динамо»: Денис Бойко, Денис Попов, Артем Шабанов, Олександр Караваєв, Йосип Піварич (Віталій Миколенко 88), Володимир Шепелєв (Віталій Буяльський 46), Олександр Андрієвський, Беньямін Вербич, Карлос Де Пена (Ібрагім Каргбо 61), Мікель Дуелунд (Микола Шапаренко 72), Фран Соль (Віктор Циганков 61).

Головний тренер – Олексій Михайличенко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини