27344
14:15 11.072020

«Минай» переміг «Металіст 1925» і повернув собі місце в топ-3

Спорт 4335

Вчора, 10 липня, стартував 23-й тур Першої ліги України з футболу сезону 2019/20. У рамках звітного туру «Минай» на своєму полі зустрічався з однією із найсильніших команд чемпіонату.

Після відновлення чемпіонату «Минай» та «Металіст 1925» зіграли по три гри. Закарпатці здобули одну перемогу, одну нічию та зазнали одної поразки, а от харків’яни в усіх трьох випадках святкували вікторію. Завдяки цим результатам «Металіст 1925» вийшов на друге місце. У стартових поєдинках команда Андрія Демченка набрала хорошу форму, тож на «Минай» чекав непростий поєдинок. Однак на користь минайців був фактор домашнього поля, на якому закарпатці демонструють хороші результати (в 11-и домашніх матчах Першої ліги сезону 2019/20 «Минай» здобув 8 перемог та 2 нічиї).

Нагадаємо, що гра першого кола між «Минаєм» та «Металістом 1925» завершилася перемогою підопічних Василя Кобіна. Позитивний результат закарпатській команді забезпечили Максим Гавриленко, Анатолій Нурієв та Роберт Гегедош. Що цікаво, ні Гавриленка ні Гегедоша в команді вже немає.

Вчорашню гру харків’яни розпочали жваво і вже на 3-й хв. могли відкрити рахунок, але Владислав Дмитренко, який після передачі Дерека опинився віч-на-віч з воротарем, реалізувати чудову гольову нагоду не зумів (Андрій Попович ефектним сейвом нівелював загрозу суперника). Активний Дмитренко через двадцять хвилин мав ще одну нагоду для взяття воріт, однак його дальній постріл знову парирував голкіпер.

З плином часу минайці перебрали ініціативу і в другій частині першого тайму створили щонайменше три небезпечні моменти. Перший виник на 30-й хв. (господарі заробили право на перспективний штрафний удар, який взявся виконувати Нурієв; Анатолій цілив під поперечину, але голкіпер цей м’яч дістав), другий – на 32-й хв. (схожий стандарту виконанні 7-го номера, який завершився ударом вище воріт), а третій – на 44-й хв. (Богдан Оринчак після передачі Василя Пиняшка опинився на ударній позиції, проте м’яч після його пострілу пролетів повз ворота). На жаль, жоден з цих епізодів успіхом не увінчався і на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

На старті другої 45-хвилинки команди обмінялися дальніми ударами, проте ні минайцям ні харків’янам відзначитися не вдалося. А вирішальний епізод у матчі виник на 57-й хв.: правий захисник «Минаю» Петро Стасюк опинився на вістрі атаки і завдав удару по воротах, який був заблокований захисниками, однак м’яч знову відскочив до 95-го номера і той з другої спроби увігнав круглого у сітку воріт суперника (1:0).

Після пропущеного м’яча гості намагалися відігратися, однак минайці вміло стримували атаки суперника. Єдина нагода для взяття воріт у харків’ян виникла на четвертій компенсованій хвилині, проте Вентура з близької відстані пробив повз ворота. Далі пролунав фінальний свисток, який зафіксував мінімальну перемогу команди Василя Кобіна. Здобувши перемогу над міцним суперником, закарпатська команда повернулася до трійки найсильніших.

Наступним суперником «Минаю» буде лідер чемпіонату – волочиський «Агробізнес». Поєдинок відбудеться 15 липня на полі колективу з Хмельниччини.

«Минай» – «Металіст 1925» (Харків) – 1:0 (0:0)

Гол: Петро Стасюк 57.

«Минай»: Андрій Попович, Олександр Маткобожик, Роман Никитюк, Олег Голодюк (Олексій Шпак 58), Петро Стасюк, Андрій Ткачук, Василь Пиняшко (Владислав Микуляк 89), Михайло Кополовець (Максим Жичиков 60), Данило Книш (Олександр Глагола 67), Анатолій Нурієв, Богдан Оринчак (Сергій Машталір 74).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Металіст 1925»: Денис Сидоренко, Віталій Кольцов, Ярослав Ямполь, Сергій Романов (Максим Банасевич 68), Сергій Ченбай, Владислав Дмитренко, Михайло Шершень, Максим Цвіренко (Сергій Давидов 82), Дмитро Поспєлов, Антон Савін, Дерек (Вентура 91).

Головний тренер Андрій Демченко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
Всі новини