27397
19:48 18.072020

Рустам Ахмедзаде: «Давно спостерігав за «Минаєм», тому радий опинитися тут»

Спорт 4441

Багато вболівальників закарпатської команди, і не тільки, здивувалися, коли помітили незнайомого футболіста з нетиповим українським прізвищем у футболці «Минаю» в останньому матчі. Він не тільки вийшов на другий тайм матчу з «Агробізнесом», а й допоміг команді виграти, взявши участь у двох гольових атаках.

Отже, знайомимось – Рустам Ахмедзаде. Новий 19-річний нападник ФК «Минай».

«За національністю я українець. А таке прізвище, тому що мій батько азербайджанець, мама – українка. Народився в Хмельницькій області, а з 6 років переїхав у Київ. Там вчився футболу в клубі «Зірка». Після закінчення я перейшов у «Олександрію», де в 16-17 років грав у команді U-19. До речі, разом з братами Луцівами. А потім я перейшов у «Колос» Ковалівку, де грав до кінця минулого року», – розповів він.

До речі, не просто грав, а був основним форвардом. Навіть в сезоні 2018/2019 отримав звання кращого нападника Першої ліги U-19 та увійшов до номінації «Золотий талант». До того ж, «Колос» залучав Рустама до тренувань з основною командою – два роки він займався на рівні з основою клуба УПЛ, також їздив з ними на збори та грав товариські ігри. Але дебютувати за основу не вдалося.

«У мене закінчився дворічний контракт, – зізнався Рустам. – Були розмови про те, щоб його продовжити, але як бачимо, я тут. І не шкодую про це. Давно спостерігав за вашою командою, вона мені симпатизувала. Сам не очікував, що буду тут. Дуже задоволений цим, буду старатися та розвиватися і допомагати команді виконати поставлені задачі».

До речі, другу половину сезону він мав провести на своїй малій батьківщині – в оренді в хмельницькому «Поділлі». До речі, разом із Олексієм Шпаком. Але вмішався карантин. «Мав грати у «Поділлі», але не вийшло. Зіграв всього 2 товариські матчі за клуб: забив 1 гол і зробив одну гольову», – зазначив він.

За позицією Рустам – центрфорвард. Проте не проти зіграти за потреби і правого, і лівого вінгера. Саме на позиції нападника дебютував і за «Минай» у другому таймі в грі з «Агробізнесом». Це був його дебют у дорослому футболі. «Враження залишилися хороші. Звісно, важко після юнацького футболу звикати до дорослого, але треба працювати, старатися та терпіти. Думаю, всі через це проходили. Добре, що допоміг команді заробленим пенальті, був момент, коли сам міг забивати, але як є, буду працювати. Головне, що команда виграла», – цитує футболіста Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах