27404
16:20 20.072020

Тисячі кілометрів єдності: в Ужгороді стартував мотопробіг. Фото, Відео

Спорт 12343

Попереду 6 тисяч кілометрів, понад 50 міст України та майже два тижні справжніх пригод – в Ужгороді стартував «Мотопробіг Єдності 2020». З державним прапором та кримськотатарським стягом байкери з усієї країни та з-за кордону проїдуть через м. Чонгар аж до острова Хортиця.

Мотопробіг проводиться вже вчетверте. Щороку організатори намагаються захопити ще більші маршрути, більші території. Утім мета акції залишається незмінною – продемонструвати територіальну цілісність України та єдність її багатонаціонального суспільства. 

– Зараз ми вже в Берегові, зупинилися на обід, – розповідає учасник акції, байкер Сергій, по кличці Тамада. – Попереду тисячі кілометрів, але я вже хочу проїхати аж до Запоріжжя. Я думаю, це дуже корисна штука – таким чином об’єднати Україну. До забігу я готувався ретельно – розібрав мотоцикл, усе мало працювати чітко, як годинник. Сподіваюся, що моя Honda витримає подорож. Загалом активною їздою на мотоциклі я вже займаюся близько 6-ти років і завжди мріяв узяти участь у цій акції. Зараз наша колона складається приблизно із 70-ти мотоциклів. Хтось збирається їхати на довгу дистанцію, хтось на коротку. Загалом я думаю, число колони під час мандрівки буде змінюватися. Окрім байкерів з України, у мотопробігу взяли участь також іноземці з Чехії, Угорщини, Польщі. У кожному місті у нас запланована культурна програма. Тож я думаю: така подорож – це прекрасна нагода побачити на власні очі, наскільки красива у нас країна!

За планом 1 серпня учасники акції повинні прибути у м. Чонгар Херсонської області, де відбудеться церемонія передавання Кримськотатарського прапору в анексовану Автономну Республіку Крим. А вже відтак фінішують учасники на острові Хортиця, що на Запоріжжі. 

«Всі ми – одна держава і повинні товаришувати» – саме таку ідею мають на меті провезти байкери крізь усю країну. А ще кажуть – це чудова нагода нарешті розвіртуалитися та поспілкуватися. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини