27575
13:37 10.082020

Із Донеччини закарпатська команда повернулася з перемогою

Спорт 5224

Днями відбувся поєдинок 29-го туру Першої ліги України з футболу між краматорським «Авангардом» та «Минаєм».

Закарпатська команда, яка продовжує боротися за медалі чемпіонату та підвищення у класі, у виїзному протистоянні з «Авангардом» націлювалася тільки на перемогу. З огляду на щільне розташування команд у верхній частині турнірної таблиці (одразу п’ять команд ведуть боротьбу за фініш у топ-3), втрата очок у звітному матчі могла стати фатальною. Щодо суперника минайців, то він перебуває на екваторі турнірної таблиці (краматорці мають у своєму активі 45 очок і перебувають на восьмому місці). Колектив Олександра Косевича не зможе значуще ні покращити, ні погіршити свої позиції, то ж до поєдинку із закарпатцями підходив без тягаря відповідальності за результат.

Нагадаємо, що «Авангард» та «Минай» уже зустрічалися у сезоні 2019/20. У рамках 14-го туру Першої ліги закарпатська команда здобула домашню перемогу з рахунком 2:0. Результативними ударами тоді відзначилися Олег Маїк та Енріке Араужу. Що цікаво, ні Олег, ні Енріке за «Минай» уже не грають. Тепер на провідних ролях інші футболісти, від яких у п’ятничному протистоянні чекали якісної і, що важливо, результативної гри.

Минайці діяли першим номером і активно йшли в атаку. Передусім вони намагалися забити швидкий гол, який значно би полегшив їм ситуацію на полі. Однак поодинокі моменти успіхом не увінчалися. Перша гострота біля володінь Артура Денчука виникла вже на 6-й хв.: Рустам Ахмедзаде увірвався у штрафний майданчик суперника, прибрав захисника і цілив у дальній від себе кут воріт, але м’яч після його удару потрапив у суперника і зрикошетив повз ворота. Вдруге минайці могли відзначитися на 33-й хв.: Анатолій Нурієв вивів Олексія Шпака віч-на-віч із голкіпером, однак 21-й номер «Минаю» влучив у поперечину.

До честі краматорців, вони не тільки відсиджувалися в обороні, а й створювали свої небезпечні моменти. Двічі в першій 45-хвилинці міг забивати Олександр Цибульник, але його дальні постріли парирував Андрій Попович. Також одного разу на вістрі атаки опинився Собко, але Віталій із розвороту пробив неточно.

Попри низку нереалізованих моментів, без голів уболівальники у першому таймі не залишилися. На 38-й хв. Максим Жичиков подав із правого флангу на Анатолія Нурієва, який ударом головою потрапив у стійку, але, на щастя для минайців, першим на добиванні опинився Рустам Ахмедзаде, який переправив м’яч у пусті ворота.

Після перепочинку гольових моментів значно поменшало. Якщо бути точним, то їх було всього два (по одному у виконанні кожної команди). Якщо господарі забити так і не змогли (Олексій Лобов злету з гострого кута пробив повз ворота), то колектив Василя Кобіна на 65-й хв. провів другу результативну атаку, яка стала вирішальною у цій грі. Точного удару після прострілу Петра Стасюка завдав Данило Книш.

Здобувши виїзну перемогу з рахунком 0:2, «Минай» зрівнявся за очками з «Інгульцем», який іде першим (в активі обох команд по 59 очок). Для того, аби забезпечити собі місце в топ-3, яке дає право наступного сезону виступати в Прем’єр-лізі, минайцям у завершальному турі необхідно не програти «Волині». Поєдинок між минайцями та лучанами відбудеться 13 серпня на полі закарпатців. Початок зустрічі о 17.30.

«Авангард» (Краматорськ) – «Минай» – 0:2 (0:1)

Голи: Рустам Ахмедзаде 39, Данило Книш 65.

«Авангард»: Артур Денчук, Олександр Цибульник, Дмитро Сидоренко, Ілля Брюхов (Артур Мурза 84), Владислав Дворовенко (Володимир Близнюк 85), Юрій Сеницький (Ярослав Плечій 79), Микита Полюлях, Олексій Лобов, Віталій Собко, Іван Матяж, Ігор Кірієнко (Андрій Дедяєв 56).

Головний тренер – Олександр Косевич.

«Минай»: Андрій Попович, Олександр Маткобожик, Роман Никитюк (Олег Допілка 62), Максим Жичиков, Петро Стасюк, Артур Карноза (Олександр Глагола 46), Олег Голодюк (Данило Книш 46), Андрій Ткачук, Олексій Шпак, Анатолій Нурієв, Рустам Ахмедзаде (Василь Пиняшко 62).

Головний тренер – Василь Кобін.

Результати матчів 29-го туру:

«Волинь» (Луцьк) – «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – 3:0,

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Черкащина) – 4:1,

«Миколаїв» – «Металург» (Запоріжжя) – 1:1,

«Чорноморець» (Одеса) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 0:1,

«Оболонь-Бровар» – «Металіст 1925» (Харків) – 3:0,

«Кремінь» (Кременчук) – «Балкани» (Зоря) – 0:0,

«Інгулець» (Петрове) – «Рух» (Львів) – 1:1.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах