27776
10:59 26.082020

Дебют «Минаю» в українській Прем’єр-лізі відкладається

Спорт 3477

21-го серпня стартував 30-й чемпіонат України з футболу серед команд Прем’єр-ліги. Сезон 2020/21 особливий для Закарпаття, адже вперше після чотирирічної перерви Срібна земля представлена в еліті вітчизняного футболу.

Нещодавно «Минай» став чемпіоном Першої ліги України і разом із «Рухом» (Львів) та «Інгульцем» (Петрове) підвищився у класі. Дебютний поєдинок у найсильнішому футбольному дивізіоні України колектив Василя Кобіна повинен був зіграти 22-го серпня у Львові проти місцевої однойменної команди, проте цієї гри у запланований день не відбулося. Причина – спалах COVID-19 у гравців команди з міста Лева. Коли саме відбудеться поєдинок, наразі не відомо.

У рамках другого туру «Минай» зустрінеться з «Олександрією», яка на старті чемпіонату здобула впевнену домашню перемогу над «Маріуполем» (4:1). Поєдинок проти команди Володимира Шарана відбудеться у середині вересня на ужгородському стадіоні «Авангард» (домашній арені минайців у сезоні 2020/21).

Рівень Прем’єр-ліги значно вищий за Першу лігу, тож, аби демонструвати хороші результати в еліті вітчизняного футболу, необхідно посилювати склад. Чим минайці активно й займаються. Якщо поглянути на заявку «Минаю» на сезон 2020/21, то можна побачити шість нових футболістів. Закарпатську команду наразі посили нападник Денис Кожанов, попереднім клубом якого була луцька «Волинь» (зауважимо, що 33-річний футболіст минулого сезону став кращим бомбардиром Першої ліги, відзначившись 18 м’ячами), хорватський захисник Міслав Матіч, котрий виступав за «Локомотів» Загреб, голкіпер Антон Каніболоцький (попередній клуб – «Карпати» Львів) і колишній півзахисник «Дніпра-1» Олександр Сніжко. Також на правах оренди за «Минай» виступатимуть вихованці донецького «Шахтаря» – оборонці Кирило Меліченко та Дмитрій Павліш. Трансферне вікно продовжує бути відкритим, тож не виключено, що кількість новачків у закарпатській команді збільшиться.

Найбільшою втратою «Минаю» у це міжсезоння є фланговий захисник Петро Стасюк, який вирішив продовжити кар’єру в «Маріуполі».

Щодо самого чемпіонату, то в сезоні 2020/21 виступають 14 команд. Гратимуть у два кола: з кожною командою по одній грі вдома та на виїзді. Загалом повинно відбутися 26 турів, за підсумками яких стануть відомі імена чемпіона, призерів, учасників єврокубків, а також колектив, який понизиться у класі.

Перший тур, який відбувся 21–23 серпня, вийшов доволі результативним. У шести поєдинках було забито 27 м’ячів, а це по 4,5 гола за матч.

Із розгромних перемог у новому чемпіонаті стартували полтавська «Ворскла», київське «Динамо» та «Олександрія». Колектив Юрія Максимова з рахунком 5:2 «розбив» новачка – львівський «Рух». Команда Мірчі Луческу не залишила шансів донецькому «Олімпіку» (4:1), а підопічні Володимира Шарана без проблем розібралися із «Маріуполем» (підсумковий результат – 4:1). Вдалим перший тур також виявився для донецького «Шахтаря» та чернігівської «Десни», які з аналогічним рахунком 3:1 здолали ковалівський «Колос» та луганську «Зорю» відповідно. Єдиний нічийний результат було зафіксовано в протистоянні «Інгульця» (Петрове) та «Дніпра-1».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах