28106
11:42 12.092020

В Ужгороді відзначили кращих спортсменів та тренерів Закарпаття. ФОТО

Спорт 8316

11 вересня в обласному центрі Закарпаття відбулися урочистості з нагоди відзначення кращих спортсменів краю, провідних тренерів та працівників галузі. Урочистий захід було приурочено до Дня фізичної культури і спорту, який традиційно відзначають у другу суботу вересня.

Із вітальними словами перед присутніми виступили голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Павло Криндач.

«Спорт – це надійне джерело енергії, оптимізму та позитивних емоцій. Я пишаюся вами за наполегливість та щоденну працю, а також за те, що невпинно працюєте над тим, аби розвивати наш рідний край у спортивному плані. Хочу привітати вас та побажати вам вдалих стартів, успішних фінішів, олімпійського довголіття, а також життєвих і спортивних перемог», – сказав Олексій Петров.

«Від імені голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса, всього депутатського корпусу, а також від себе особисто щиро вітаю всіх з Днем фізичної культури і спорту. Психологія людини така, що коли вона здорова то хоче все на світі, а коли захворіє – хоче лише здоров’я. Тому здоров’я для нас усіх є найціннішим. Тільки здорова нація може побудувати потужну міцну державу. Cпортсмени і працівники фізичної культури показують всім приклад. Своїми спортивними досягненнями ви даєте нам можливість шанувати вас та гордитися вами. Ваші імена відомі не тільки на Закарпатті, а й далеко за межами області.

На знак подяки обласна рада, депутати рад усіх рівні краю всебічно підтримують і сприяють розвитку фізичної культури й спорту в області. Свідченням цьому є ціла низка регіональних галузевих програм з підтримки матеріально-технічної бази, які затверджені рішеннями сесій та підкріпленні чималими коштами. А до всього влада краю призначає грошові винагороди у виді стипендій і премій кращим спортсменам області за високі спортивні досягнення», – звернувся до присутніх Йосип Борто.

На завершення перший заступник голови обласної ради побажав усім міцного здоров’я, мирного неба, родинного щастя, благополуччя і нових досягнень у спорті та роботі.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Павло Криндач приєднався до привітань, які прозвучали раніше й наголосив, що внесок закарпатських спортсменів, тренерів та працівників фізичної культури неоціненний. «Ви піднімаєте імідж Закарпаття не лише в Україні, а й в усьому світі. Керівництво області й управління молоді та спорту високо оцінює ваші здобутки й прийняло рішення преміювати біля 200 спортсменів на загальну суму близько 1 млн грн», – зауважив Павло Криндач.

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в області, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагородили почесними грамотами голови обласної державної адміністрації Івана Кукушкіна (тренер-викладач з греко-римської боротьби Закарпатської обласної школи вищої спортивної майстерності), Оксану Лешко (головний спеціаліст відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації), Петра Миляна (головний спеціаліст відділу молоді та спорту управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради).

Подякою голови обласної державної адміністрації відзначили Олександра Зубковського (тренер-викладач ЗОДЮСШ з баскетболу), Євгена М’ягкого (тренер-викладач з греко-римської боротьби Тячівської районної ДЮСШ), Костянтина Стрельцова (тренер-викладач з баскетболу Свалявської ДЮСШ) та Олену Шукаль (тренер-викладач з гандболу СДЮСШОР «Карпат»).

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської обласної ради, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в області, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагородили почесними грамотами голови обласної ради Миколу Зоріна (заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю спільного підприємства «Закарпатпрофспортзабезпечення»), Віктора Калініна (тренер-викладач з дзюдо ЗОДЮСШ) та Миколу Щербу (директор обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Закарпатської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України).

Подяки голови Закарпатської обласної ради отримали Василь Ізай (тренер-викладач з футболу Хустської районної ДЮСШ), Михайло Пантьо (президент Закарпатської обласної федерації фехтування), Віталій Уманець (тренер-викладач з гандболу СДЮСШОР «Карпати) та Володимир Фінюк (тренер-викладач з вільної боротьби Хустської районної ДЮСШ «Карпати»).

Відповідно до спільного розпорядження облдержадміністрації та обласної ради призначено грошові винагороди спортсменам області – чемпіонам та призерам світових, європейських чемпіонатів і Кубків, з олімпійських та не олімпійських видів спорту, а також їм тренерам:

– Михайло Гал (1 місце на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед майстрів),

– Анатолій Герей (3 місце на етапі Кубка світу з фехтування; тренер – Анатолій Герей старший),

– Юрій Шкрюба (5 місце на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби; тренер – Іван Кукушкін),

– Надія Дьолог (3 місце на чемпіонаті світу з фехтування на візках; тренер – Емілія Фазекош),

– Олександр Гангур (1 місце на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу; тренер – Михайло Кемінь),

– Володимир Голуб (2 місце на чемпіонаті світу з кікбоксингу ISKA у розділі К-1; тренер – Ганна Романенко),

– Богдана Лехман (1 місце на чемпіонаті світу з армспорту; тренер – Богдан Лехман),

– Катерина Пліс (3 місце на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу у дисципліні – присідання зі штангою та 8 місце у дисципліні – триборство; тренер – Михайло Рошко),

– Іван Пригара (1 місце на Кубку Європи з кікбоксингу WAKO у категорії К-1; тренер – Ігор Шимоняк),

– Вадим Рошканюк (2 місце на чемпіонаті світу з гирьового спорту; тренер – Андрій Яремус),

– Маріанна Скуба (2 місце на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу; тренер – Михайло Скуба),

– Софія Фабрицій (1 місце на чемпіонаті світу з шотокан крате-до; тренер – Роман Маслиган).

Окрім цього високі спортивні звання здобули закарпатські тренера та спортсмени:

– Сергій Горецький – заслужений тренер України (фехтування),

– Володимир Голуб – майстер спорту міжнародного класу (кікбоксинг ISKA),

– Олександр Гангур – майстер спорту міжнародного класу (пауерліфтинг),

– Надія Гапатин – майстер спорту України (сноубординг),

– Марк Лайош – майстер спорту України (фристайл),

– Богдан Лехман – майстер спорту України (армспорт),

– Олександра Плеша – майстер спорту України (художня гімнастика),

– Олег Халілов – майстер спорту України (греко-римська боротьба).

Грамотами Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА нагородили Оксану Анталовці (головний бухгалтер СДЮСШОР «Карпати»), Романа Вайду (головний спеціаліст сектору культури, молоді та спорту Великоберезнянської райдержадміністрації), Миколу Ворохту (вчитель фізичної культури Рахівської ЗОШ №1), Владислава Короловича (тренер-викладач з кікбоксингу WAKO ОКДЮСШ ФСТ «Україна»), Володимира Лисаченка (заступник директора ОКДЮСШ ФСТ «Україна»), Романа Маслигана (вчитель фізичного виховання Мукачівської ЗОШ №1 ім О.С. Пушкіна, тренер з виду спорту), Наталію Русин (директор Воловецької ДЮСШ), Юрія Хмару (вчитель фізичного виховання Копашнівської ЗОШ І-ІІІ ст.) та Мар’яну Шкурду (методист методичного кабінету відділу освіти Великоберезнянської РДА).

За підсумками щорічного рейтингу з видів спорту, який проводився за результатами спортивного сезону, до трійки кращих увійшли:

Серед олімпійських видів спорту:

  1. Фехтування,
  2. Гандбол,
  3. Сноубординг.

Серед неолімпійських видів спорту:

  1. Пауерліфтинг,
  2. Танцювальний спорт,
  3. Спортивне орієнтування.

Цьогоріч відзначення Дня фізичної культури і спорту запам’ятається ще однією подією – відкриттям нової спортивної локації для петанку в парку «Малий Галагов».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини