28475
11:33 25.092020

Завтра «Минай» зіграє з київським «Динамо»

Спорт 4208

Вперше в рамках УПЛ минайці зіграють зі своїми вже старими знайомими – київським «Динамо». Матч пройде в Києві. Формально це домашня гра закарпатської команди, але відбудеться вона саме у столиці України. До речі, на основній арені держави – НСК «Олімпійському», на якому «Минай» зіграє вперше у своїй історії.

Мабуть закарпатським вболівальникам не варто пояснювати, чому київське «Динамо» є старими знайомими закарпатського клубу. Ще до виходу в УПЛ «Минай» вже двічі зустрічалося з киянами – і обидва рази в Кубку України. Спочатку на стадії 1/8 (сезон 2018/2019), потім у 1/2 (сезон 2019/2020). На жаль, закарпатці обидва рази поступилися – 1:3 та 0:2.

Тепер буде їхня третя зустріч, щоправда цього разу виїзна. Звісно, фаворитом у цій грі буде київське «Динамо» – команда, яка в цьому сезоні боротиметься за золоті медалі чемпіонату. Важлива деталь – очевидно будуть виснажені, адже тільки у середу грали у Бельгії з «Гентом» за право вийти до групового раунду Ліги чемпіонів. А у вівторок – матч-відповідь. І ця гра має неабияке значення для підопічних Мірчи Луческу в цьому сезоні. Тому не виключаємо, що склад киян чекає на ротацію і тренерський штаб «Динамо» подивиться у справі найближчий резерв.

До речі, про Мірчу Луческу. Ні для кого не секрет, що головний тренер «Минаю» Василь Кобін чимало засвоїв тренерських навиків саме у нього, коли грав у донецькому «Шахтарі» під керівництвом легендарного румунського наставника. Тому буде дуже цікаво подивитися за протистоянням учня та вчителя.

Закарпатська команда, звісно, після останнього візиту в Київ у не надто гарному настрої. Тому вже на «Олімпійському» буде прагнути зачепитися за очки. Хоч і буде дуже і дуже важко. Але це УПЛ і легких матчів тут просто нема. Після поєдинку з «Олімпіком» Василь Кобін зазначив, що колектив обов’язково зробить висновки і буде покращувати свою гру. Плюс матчі з таким суперником – це завжди позитивний досвід для таких молодих команд як наша.

Цікаві факти про цю гру:

– Це буде третій матч нашої команди проти «Динамо» і перший в рамках чемпіонату

– Кожен раз на гру з «Минаєм» київську команду виводить новий головний тренер

– 7 років нинішній наставник киян Мірча Луческу тренував Василя Кобіна

– Це буде третя гра «Минаю» в столиці України. Поки було лише 2 поразки нашої команди (від «Оболонь-Бровар» в Першій лізі та «Олімпіку» в УПЛ)

– У складі «Минаю» є три гравці, які пройшли систему київського «Динамо» – Олег Допілка, Данило Книш та Тарас Саків

– У складі «Динамо» традиційно є закарпатці – це воротар з Мукачева Руслан Нещерет. За U-21 грає футболіст з Ужгорода – Крістіан Біловар.

Матч між «Минаєм» та київським «Динамо» відбудеться в суботу, 26 вересня, о 14.00.

Гра відбудеться без глядачів із дотриманням рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2», повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини