28857
13:55 19.102020

«Минай» – «Маріуполь»: долю зустрічі вирішило сумнівне пенальті. ФОТО

Спорт 2479

У суботу, 17 жовтня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок 6-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та «Маріуполем».

У домашньому протистоянні з маріупольцями команда Василя Кобіна прагнула взяти очки. Передумови для цього були, однак у додатковий час у перебіг подій втрутився арбітр, призначивши сумнівне пенальті у ворота «Минаю».

Активнішими у першому таймі були гості. Колектив Остапа Маркевича створив два гольові моменти, однак реалізувати бодай один із них не вдалося. Вперше гострота біля володінь Андрія Поповича виникла на 8-й хв.: ексгравець «Минаю», а нині футболіст «Маріуполя» – Петро Стасюк, зробив навісну передачу в штрафний майданчик на Данила Сікана, який ударом головою поцілив у поперечину. Інший гострий епізод відбувся за десять хвилин до завершення першого тайму: маріупольці отримали право на штрафний удар, який узявся виконувати Дмитро Топалов, однак переграти голкіпера йому не вдалося.

Після перерви минайці активізувалися і створили три небезпечні моменти. На 48-й хв. Данило Книш цілив у дальній від себе кут воріт, однак м’яч пролетів поруч зі стійкою. Через тринадцять хвилин із гострого кута пробивав Анатолій Нурієв, але Євген Гальчук із цим ударом упорався. Вдало кіпер «Маріуполя» зіграв і на 86-й хв., коли дальнього пострілу завдавав Андрій Ткачук.

Вирішальний епізод у матчі виник на 91-й хв.: Тарас Саків не за правилами зупинив Андрія Кулакова, за що арбітр призначив пенальті. Як показав повтор, порушення правил відбулося до карного майданчика, відповідно мав бути призначений штрафний удар, а не пенальті, однак Євген Арановський був іншої думки.

Із 11-метрової позначки Артем Бондаренко не схибив і приніс «Маріуполю» мінімальну перемогу з рахунком 0:1. Прикра домашня поразка відкинула закарпатську команду на 12-ту сходинку турнірної таблиці.

Наступну нагоду збагатити свій очковий доробок минайці матимуть 25 жовтня. У селі Ковалівка, що на Київщині, головна футбольна команда Закарпаття протистоятиме «Колосу».

«Минай» – «Маріуполь» – 0:1 (0:0)

Гол: Артем Бондаренко 92 (пен.).

«Минай»: Андрій Попович, Олександр Сніжко, Тарас Саків, Антон Шиндер (Рустам Ахмедзаде 86), Олег Голодюк (Андрій Ткачук 46), Денис Кожанов (Шеммі Маємбе 46), Максим Лопирьонок, Анатолій Нурієв, Міслав Матіч, Олександр Глагола (Данило Книш 32), Кирило Меліченко.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Петро Стасюк, Олексій Биков, Сергій Чоботенко, Ігор Кирюханцев, Максим Чех, В’ячеслав Танковський, Дмитро Мишньов, Дмитро Топалов, Артем Бондаренко, Данило Сікан (Андрій Кулаков 60).

Головний тренер – Остап Маркевич.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах