28901
12:16 21.102020

В Ужгороді відбулися змагання зі спортивного орієнтування. ФОТО

Спорт 5788

Нещодавно у мікрорайоні Шахта відбулася довгоочікувана прихильниками спортивного орієнтування подія – «Кубок Саса» та чемпіонат Закарпатської області на коротких дистанціях.

Це традиційні змагання, що названі на честь найповажнішого закарпатського тренера з цього виду спорту, Костянтина Федоровича Саса, який майже 50 років пропрацював завучем Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді.

Участь у змаганнях, які були приурочені до Дня захисника України, взяли команди міст Ужгорода, Мукачева, Іршави, Іршавського району, комплексної обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» та Закарпатської обласної школи осіб з інвалідністю.

Всі учасники на старті отримували карту мікрорайону Шахта з позначеними на ній контрольними пунктами – вони виявилися нескладними навіть для тих, хто вперше познайомився зі спортивним орієнтуванням. На фініші, який був розгорнутий на території ужгородської СЗОШ №20 – «Лідер», всі бажаючі змогли взяти участь у додаткових спортивних змаганнях і конкурсах.

Офіційна церемонія підведення підсумків і нагородження переможців та призерів відбулася на території школи. Загалом було нагороджено 18 спортсменів, окремо хлопці і дівчата які посіли призові місця у своїх вікових групах. Переможцями змагань серед наймолодших стали Маргарита Количева та Семен Анбрух; Анастасія Андрішко, Аліна Богаченко, Руслана Черничко – у молодшій віковій категорії; Олександра Керечанин, Андріана Бугайцова, Ксенія Чепара, Катерина Харевич – у середній віковій групі; Катерина Вовканич, Олександра Осійська, Євгенія Олексій – у старшій категорії.

У змаганнях серед юнаків молодшого віку найвправнішими виявилися Денис Кізляк, Денис Бугайцов, Арсен Галас; Пеприк Олег, Ростислав Лицак, Віталій Каптур – серед хлопців у середній віковій категорії; Олександр Желізняк, Жідов Іван, Василина Андрій – в змаганнях старшої вікової категорії. Найшвидшими серед ветеранів стали Назаренко Петро та Пелиньо Людмила.

Голова Федерації спортивного орієнтування Закарпаття Георгій Фечо відзначив приємну атмосферу гонки та подякував всім учасникам, які долучилися, та суддям за відмінну організацію, якісне обслуговування та цікаві дистанції. «Це ідеальний вид спорту, який зачаровує всіх, хто до нього долучається: новачків, досвідчених спортсменів і, особливо, дітей. Він приносить багато нових вражень, чудових пригод і нових знайомств», – розповів Георгій Фечо.

За підсумками змагань, було сформовано збірну команду Закарпатської області для участі у особистому чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, який відбудеться 23-25 жовтня 2020 року у Черкаській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини