29122
10:52 12.112020

Закарпатець Роберт Гегедош: «Задоволений своєю грою на даний момент, але ще є над чим працювати»

Спорт 2122

Найкращий гравець жовтня у Першій лізі Роберт Гегедош розповів про адаптацію у новому колективі, проаналізував свою гру, а також оцінив виступи рівненського «Вереса» на старті сезону.

Роберте, наскільки важливим та несподіваним для вас є визнання найкращим гравцем жовтня?

– На максимум викладаюся на кожному тренуванні і намагаюся все напрацьоване перенести у гру. Таке визнання доводить, що я рухаюся у правильному напрямку. Якщо відверто, то не очікував, що мене визнають найкращим гравцем місяця. Приїхали вранці в Охтирку і під час сніданку партнери по команді повідомили цю новину. Зроблю усе можливе, щоб у наступних матчах своєю грою приносити користь команді.

Коли переходили до «Вересу» розуміли, що нас вас очікуватиме серйозна конкуренція з Михайлом Шестаковим? Могли тоді подумати, що гратимете в парі з Михайлом?

– Коли ухвалював рішення про перехід до «Вересу» у нас відбулася розмова з Юрієм Віртом. Тренер сказав, що розраховує на мене і якщо буде така можливість, то команда гратиме за схемою 4-4-2. Проте, коли приїхав у розташування команди, у функціональному плані поступався конкурентам за місце в основі. Тяжко працював на тренуваннях, щоб довести свою спроможність грати в основному складі. Тренер у мене повірив, а я своєю грою йому за це віддячую.

Наскільки швидко адаптувалися до нового колективу? З ким найбільше товаришуєте?

– Адаптація пройшла для мене непомітно. Можна сказати, що у «Вересі» відразу став своїм, адже раніше багатьох з гравців знав. У нас хороший, дружній колектив. З усіма хлопцями спілкуюся і когось одного не став би виділяти. Кожне тренування проходить на позитиві і це відіграє дуже важливу роль у результатах команди.

Можна сказати, що саме Юрій Вірт розкрив у вас потенціал виконавця стандартів?

– До «Вереса» мені у командах не довіряли пробивати штрафні. Юрій Вірт довірив мені таку місію і я тренера не підвів. Спробував і в мене все вийшло.

Ви взяли участь у 60% голів «Вереса» в жовтні. Очікували від себе такого результату? Напевно, голод до футболу допоміг вам?

– На жаль, у цьому році тривалий час не отримував стабільної ігрової практики. Для когось рік завершується, а для мене – лише починається. Перші п’ять-шість матчів не грав і це мене ще більше мотивувало проявляти свою бомбардирські якості і допомогати команді досягати результату. Задоволений своєю грою на даний момент, але ще є над чим працювати. Сподіваюся, що від матчу до матчу прогресуватиму і виходитиму на новий рівень у своєму розвитку.

Матч у Херсоні, де ви відзначилися хет-триком, для вас поки найкращий у сезоні?

– Я б не виділяв гру в Херсоні. На мою думку, варто відзначити кубкове протистояння з «Миколаєвом». Наша команда змогла переломити хід матчу. Всі хлопці проявили свої найкращі якості, продемонстрували змістовний футбол і досягли бажаного результату.

Задоволені стартом сезону для команди? У яких компонентах гри на вашу думку треба додавати?

– Для дебютантів Першої ліги – це хороший результат. Проте, я максималіст по життю і завжди хочеться кращого. Прикро, що не змогли виграти у «Металіста 1925». Переважали суперника, але на жаль, не змогли реалізувати свої моменти. Потрібно додавати в плані реалізації моментів. Якщо прагнемо боротися за найвищі місця, то такі матчі мусимо вигравати. Рухаємося від матчу до матчу. Аналізуємо свої помилки і намагаємося їх виправляти.

 Пресслужба ПФЛ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах