29147
14:56 16.112020

Закарпатські баскетболісти здобули яскраву перемогу над сильним суперником

Спорт 5815

Минулого вікенду, 14–15 листопада, відбулися чергові поєдинки Першої ліги України з баскетболу сезону 2020/21. У рамках четвертого туру «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» приймав «Калуш-ПНУ».

Ужгородська та калуська команди добре відомі одна одній, оскільки вже не перший сезон конкурують між собою в третьому за силою дивізіоні України. Більшість поєдинків за участю цих колективів проходила в цікавій та напруженій боротьбі, а під час значної частини ігор інтрига зберігалася до завершальних хвилин.

Старт сезону 2020/21 для «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» та «Калуша-ПНУ» відбувся по-різному: якщо колектив із Закарпаття виходив на майданчик шість разів, то БК з Івано-Франківщини – тільки двічі. Але попри меншу кількість зіграних матчів, більше перемог було в активі калушан (дві проти однієї).

Якщо в першому матчі проти «Калуша-ПНУ» господарі майданчика зазнали розгромної поразки, то в другому – продемонстрували якісний баскетбол і вибороли видовищну перемогу.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Калуш-ПНУ» – 53:87

Суботній поєдинок проходив за абсолютної переваги гостей. Калуський БК зі стартових хвилин захопив лідерство й упевнено наближався до бажаної перемоги. За підсумками перших двох чвертей перевага команди Олега Пелеха сягала 32 очок (22:54).

Після великої перерви господарі зуміли вирівняти гру, однак повернути інтригу нашим хлопцям не вдалося. «Калуш-ПНУ» в підсумку святкував третю вікторію в сезоні. Цього разу з рахунком 53:87.

Результативними кидками у складі ужгородського БК відзначилися Валентин Рипкович (12), Олександр Варга (11), Андрій Попадинець (11), Максим Пилип (9), Андрій Куртєв (5), Владислав Плешаков (2), Артем Пустовіт (2) та Єгор Казінцев (1).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» –  «Калуш-ПНУ» – 79:70

А ось у повторному поєдинку цих команд на майданчику була зовсім інша гра. Закарпатці зробили правильні висновки із суботнього матчу і зуміли не тільки дати бій міцному супернику, а й вибороти перемогу.

У першій чверті господарі злагоджено зіграли в обороні та доволі результативно в нападі, що дозволило піти на перерву, будучи попереду 19:10. У наступній частині матчу калушани відчутно додали, нівелювали перевагу суперника, а відтак вийшли вперед. За підсумками двох зіграних чвертей на табло був рахунок 40:41.

У третій 10-хвилинці ужгородці припустилися кількох помилок у захисті та нападі, що дозволило супернику відірватися на відстань 14 очок (48:62). Здавалося, відіграти такий гандикап ужгородцям не вдасться, проте представники Срібної Землі в завершальній фазі матчу ввімкнули свої максимальні кондиції й доволі швидко повернули інтригу. За п’ять хвилин до завершення гри на табло був паритет – 67:67.

Упіймавши кураж, закарпатці таки зуміли дотиснути свого суперника й вибороли вольову перемогу з рахунком 79:70. Найбільший внесок у звитягу команди зробили Андрій Попадинець (23 очки), Валентин Рипкович (17), Артем Пустовіт (16), Андрій Куртєв (12), Олександр Варга (7) та Максим Пилип (4).

Після серії невдалих матчів перемога над сильним суперником повинна додати впевненості ужгородській команді, для якої ціна вікторії надзвичайно висока. Тепер у БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» відбувається зміна поколінь. Склад закарпатської команди є одним із наймолодших у чемпіонаті. У подібних поєдинках молоді гравці здобувають необхідний досвід і заряд енергії на наступні матчі. Окрім того, хочеться відзначити, що в БК зробили акцент на місцевих вихованців, а це позитивно впливає на розвиток баскетболу в регіоні. Наразі в складі закарпатського колективу всього один гравець з іншої області.

Зазначимо, що свої наступні поєдинки головна баскетбольна команда краю зіграє 21–22 листопада. На виїзді ужгородці протистоятимуть БК «Самбір – Львівська Політехніка».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
Всі новини