29318
16:03 2.122020

Головний тренер ФК «Ужгород» Володимир Васютик: «Маємо показувати той рівень гри, який буде системним, а не випадковим»

Спорт 2388

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з головним тренером ФК «Ужгород» Володимиром Васютиком за підсумками першої частини сезону 2020/21.

– Володимире Богдановичу, за гарячими слідами хотілося б розпочати з останнього матчу в першій частині чемпіонату – із київським «Рубіконом». Перемога десь очікувалася. Адже «Ужгород» у попередньому турі здолав аутсайдера – львівські «Карпати». Тепер теж грав з однією з команд із дна «турнірки». Та ще й бойовим складом. І все ж поєдинок у гостях, останній у сезоні. Усе могло статися… За рахунок чого вдалося знову впевнено виграти?

– Звісно, були певні хвилювання, тому що навіть перед грою з «Карпатами» пропустили два тури, команда трохи вийшла з ігрового ритму. Велика група гравців перехворіла коронавірусом. Дехто здав тест, а вже наступного дня виходив на передігрове тренування, а потім і в стартовому складі на офіційний матч. Отож існували певні побоювання, як ми пройдемо заключну до вакацій частину. Слава Богу, усе склалося за нашим сценарієм, хлопці виконали установку, без розкачувань витримали ігровий ритм і вірили у свої сили. Думаю, якби тепер довелося зустрітися з «Епіцентром» у поєдинку, який пропустили, то пройшли б на хорошому ходу та досягли б потрібного результату. Це відчувалося по настрою хлопців уже після гри з «Рубіконом». Її початок видався досить напруженим, адже суперник хотів реабілітуватися після поразки з «Поділлям». Досить організована команда в киян. Ми дивилися їх матчі, коли готувалися до поїздки в Щасливе. Але, повторюся, виконали намічений план, забили хороші м’ячі, завдяки чому результат вийшов успішним.

– У цілому сезон видався важким через пандемію. Конкуренція в Другій лізі теж доволі висока. Наскільки Ви задоволені підсумками першої частини змагань, зважаючи на ті здобутки, які відображає турнірна таблиця?

– Так само, як у цілому світі, в Україні є суттєві проблеми з COVID-19. Пандемія вплинула й на футбол. На матч із «Карпатами» взагалі їхали в день гри, аби не ризикувати й хтось додатково не заразився. А в цілому в чемпіонаті взяли хороший старт. Для декого, можливо, навіть несподівано. А потім уже не хотіли втрачати позицій. Клубне керівництво перед нами не ставило якесь особливе завдання – стати чемпіонами чи здобути путівку до першої ліги. Перед нами стояло завдання показувати хорошу гру, яка подобається вболівальникам. Звісно, коли виходиш на кожну зустріч, то налаштовуєшся тільки на перемогу. Так склалося, що п’ять стартових поєдинків ми виграли, очолили турнірну таблицю й далі вже не мали права перед собою, керівництвом клубу, уболівальниками знижувати планку. Комплектування команди проводили на основі закарпатських гравців. Ставилося завдання популяризувати крайовий футбол. Не секрет, що кращі місцеві виконавці намагаються потрапити в ФК «Минай», який цього року дебютував у Прем’єр-лізі. Користуючись нагодою, хочу побажати успішного виступу колективу з Ужгородщини, зберегти «прописку» в елітному дивізіоні. У нас із ФК «Минай» дружні стосунки. Хотілося б зустрітися з ним не тільки в спарингових матчах, але й в офіційних, на найвищому рівні, тобто в Прем’єр-лізі. Але насамперед маємо показувати той рівень гри, який буде системним, а не випадковим. І тоді, звісно, можна розраховувати на такий же системний результат, який подобається закарпатським уболівальникам.

– Які подальші плани?

– Наразі завершили цю, осінню, частину. Потрібно дати хлопцям можливість відпочити і психологічно, і фізично. Продовження чемпіонату розпочнеться весною, у другій половині березня, 19-ого числа. Футболісти поки переведуть дух. Індивідуальну роботу, звичайно, виконуватимуть, щоб потім швидше влитися в тренувальний процес. Зберемося десь після 15 січня, коли пройдуть свята. І там уже дивитимемось, яка буде ситуація у футболі і в Україні в цілому, які можливості будуть у нашого клубу, яким складом працюватимемо. З урахуванням цих складових поставимо завдання до кінця чемпіонату. Хочеться зберегти позицію серед лідерів. Тим паче, що в новому році розпочинаємо з трьох домашніх ігор – із «Волинню-2», «Епіцентром» і «Оболонню-2». За успішного старту можна ставити серйозні завдання. Упевнений, що наша команда заслужено перебуває в лідируючій групі серед команд Другої ліги. Це дає нам можливість із надією дивитися вперед.

Володимир ТАРАСЮК, ЗАФ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах