29339
12:20 5.122020

Сьогодні «Минай» вперше зіграє з донецьким «Шахтарем»

Спорт 2987

5 грудня закарпатська команда проведе передостанній матч в календарному році. І вперше буде грати з діючим чемпіоном України – донецьким «Шахтарем». Матч відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський» (початок о 17.00).

Звісно, в цьому матчі відомий фаворит. Проте для закарпатського клубу, який ще 5 років виступав на рівні області, ця гра набуває особливої значимості – зрештою, завжди цікаво себе перевірити на рівні клуба, який цього тижня переміг «Реал» (Мадрид) у Лізі чемпіонів.

«Шахтар», незважаючи на те, що у них попереду вирішальний матч з міланським «Інтером», з повагою віднісся до суперництва з минайцями. По-перше, клубу дуже треба перемогу для боротьби за лідерство з «Динамо». По-друге, це підтвердив сам головний тренер чемпіонів Луїш Каштру, який після матчу з «Реалом», заявив, що тепер всі думки не про «Інтер», а про «Минай».

«Кожен матч чемпіонату для нас як фінальна гра – так ми підходимо до всіх поєдинків, і до суботнього з «Минаєм» у тому числі. Ми прагнемо перемогти, як зазвичай, поважаючи суперника», – заявив він клубному ТВ.

«Минай» теж буде прагнути здобути максимальний результат. Так, буде складно, але після двох поспіль програних матчів з рахунком 0:3, програвати третій – нашим хлопцям не дуже хочеться. Особливо буде вмотивований на цю гру і наш головний тренер Василь Кобін. Зрештою, це буде його перша зустріч як тренера з клубом, якому віддав 8 років своєї футбольної кар’єри та з яким ставав неодноразовим чемпіоном України та володарем Кубку й Суперкубку України.

Нагадаємо, що «Шахтар» наразі на 2-й сходинці в турнірній таблиці, а «Минай» – 11-й. Домашні матчі донеччани проводять блискуче – з 6 матчів 4 перемоги та 2 нічиї. А ще це клуб, який жодного разу не програвав в цьому чемпіонаті. Загалом, «гірники» не знають поразок в УПЛ з 31 травня цього року, тобто 20 матчів поспіль. До того ж, вже 15 гру поспіль не йдуть без забитого голу. Хоча останній матч в УПЛ провели не надто яскраво – до 88-ої хвилини не могли взламати оборону «Дніпра-1».

З дискваліфікованих на цей матч лише форвард «Шахтаря» Жуніор Мораєс, який, до того ж, отримав ушкодження в останньому матчі.

Цікаві факти:

– Ці клуби зустрічаються між собою вперше;

– «Шахтарю» належать відразу двоє нинішніх гравців «Минаю» Меліченко та Павліш, які грають у закарпатському клубі в оренді;

– окрім Кобіна, за «Шахтар» свого часу грали «минайці» Денис Кожанов, Антон Шиндер, Олександр Глагола, Тарас Саків, Антон Каніболоцький;

– востаннє «Шахтар» приймав закарпатську команду в серпні 2015-го року – грали з «Говерлою». Що цікаво, ворота донецького клубу в тому матчі захищав Антон Каніболоцький. Тепер, скоріш за все, він захищатиме ворота закарпатців;

– «Шахтар» при Луішу Каштру може здобути 40у перемогу у всіх турнірах;

– В U19 «Шахтаря» грає відразу два закарпатці – уродженець Мукачева Крістіан Бако та Іршавщини – Андрій Булеза, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах