29402
11:15 8.122020

Закарпатські баскетболісти двічі поступилися тернополянам

Спорт 3117

Минулого вікенду, 5–6 грудня, відбулися чергові поєдинки в Першій лізі України з баскетболу сезону 2020/21. Команда «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» гостювала на Тернопільщині, де зійшлася з БК «Тернопіль-2 ЗУНУ».

Перший поєдинок між тернополянами та ужгородцями проходив за відчутної переваги господарів. Колектив Владислава Рижова зі стартової чверті вирвався вперед і впевнено наближався до бажаного результату. Уже за підсумками 20 хвилин перевага «Тернополя-2 ЗУНУ» сягала 21 очка (44:23).

У другій половині матчу малюнок гри не змінився. Тернополяни діяли першим номером і без особливих зусиль довели справу до бажаної перемоги. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 81:56.

Хороші снайперські показники в цій грі продемонстрували Валентин Рипкович (19) та Андрій Куртєв (19). Результативними діями в складі закарпатської команди також відзначилися Єгор Казінцев (9), Олександр Варга (5) та Максим Пилип (4).

На відміну від суботнього протистояння, недільна гра вийшла доволі рівна, інтрига зберігалася до завершальних хвилин. Якщо першу чверть закарпатська команда провалила (24:17), то у двох наступних продемонструвала високий рівень майстерності та зуміла не тільки нівелювати перевагу суперника, але й створити хороше підґрунтя для вікторії (47:53).

Однак втримати переможний результат нашим хлопцям не вдалося. У завершальній фазі гри тернопільський БК здійснив яскравий фінальний штурм і переломив хід протистояння на свою користь. У підсумку поєдинок закінчився з рахунком 75:64.

Результативними кидками у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» відзначилися Олександр Варга (17 очок), Валентин Рипкович (14), Максим Пилип (13), Андрій Куртєв (9), Єгор Казінцев (7) та Олександр Кравчук (4).

Наступні матчі ужгородський БК зіграє 26–27 грудня. На своєму майданчику колектив Олександра Зубковського прийматиме «Львів-Регно». Аби зберегти шанси на вихід до плей-оф, закарпатцям необхідно здобути максимум очок.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах