29525
11:15 21.122020

Стартував чемпіонат Закарпаття з баскетболу

Спорт 6138

Боротьбу за титул вестимуть 8 команд, половина з яких представляє обласний центр. Учасниками чемпіонату Закарпаття з баскетболу сезону 2020/21 стали «Ужгород», ЗОДЮСШ м. Ужгород, «УжНУ» (Ужгород), «Ужбаскет» (Ужгород), «Мукачево», «Свалява» «Тиса» (Виноградів) та «Хуст».

Традиційно чемпіонат складатиметься з двох етапів: спочатку відбудеться регулярна частина (кожна команда зіграє по 7 поєдинків), а потім раунд плей-оф (стартуватимуть БК з 1/4 фіналу).

Перший тур, який провели в суботу, 19 грудня, в ужгородському СК «Юність», подарував доволі несподівані результати.

Головною сенсацією стала поразка чинного чемпіона області – БК «Ужгород». Команда Олександра Зубковського не зуміла обіграти «УжНУ», котрий минулого сезону був бронзовим призером. Студенти потужно провели стартову 10-хвилинку й заволоділи перевагою в 11 очок (16:27). У двох наступних чвертях «Ужгород» додав і зумів не тільки нівелювати перевагу суперника, а й створити гандикап у п’ять очок (48:43). Але втримати переможний результат фавориту протистояння не вдалося. У четвертій чверті «УжНУ» пішов на штурм і вирвав бажану перемогу. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 58:64.

Переможно стартував срібний призер минулого сезону – ЗОДЮСШ м. Ужгород. Молоді та перспективні ужгородські баскетболісти зустрічалися з «Мукачевом». У першій 10-хвилинці на майданчику точилася рівна боротьба, за підсумками якої незначною перевагою заволоділи господарі (21:19). У другій чверті вони додали і збільшили відрив до 8 очок (39:31).

Після великої перерви мукачівці намагалися переламати хід протистояння на свою користь, однак зробити це їм не вдалося. ЗОДЮСШ м. Ужгород злагоджено діяла в обороні та продемонструвала хорошу гру в нападі, завдяки чому виборола важливу перемогу. Підсумковий рахунок зустрічі – 78:61.

Найбільш легким стартовий тур виявився для «Ужбаскету». Ще один представник обласного центру Закарпаття впевнено переміг «Хуст». Господарі майданчика зі стартових хвилин заволоділи перевагою і з часом тільки нарощували її. У підсумку поєдинок завершився розгромною перемогою «Ужбаскету» з рахунком 76:28.

Щодо інших двох учасників чемпіонату Закарпаття сезону 2020/21, «Сваляви» та виноградівської «Тиси», то вони свої дебютні матчі проведуть трохи згодом.

Наступний тур чемпіонату області запланований на другу половину січня. Того ж місяця поновиться боротьба в Першій лізі України, де виступає головна баскетбольна команда краю – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
ФК «Хуст» продовжує свою переможну серію
13:59
У Рахові затримали зловмисника, який організував для військовозобов’язаних канал незаконного перетину держкордону
13:40
БК «Ужгород»: дві звитяги та одна поразка
13:28
Загоряння двох надвірних споруд ліквідували мукачівські рятувальники
12:53
Прикутий до візка харків’янин на Закарпатті почав вишивати ікони та рушники
12:34
Юна журналістка з Мукачева - призерка Всеукраїнського конкурсу
11:55
Всі новини