29555
11:26 25.122020

Артем Мілевський: «Зроблю все, аби допомогти «Минаю»

Спорт 2703

Новачок закарпатської команди Артем Мілевський вперше дав інтерв’ю клубній пресслужбі «Минаю».

Артеме, вітаємо тебе у нашій «минайській» родині. Які емоції після повернення в Україну?

– Дуже радий цьому насправді. Як діючому футболісту перейти в УПЛ через стільки часу і зіграти в футбол у такій амбіційній команді на такому рівні – це дуже добре. В «Минаї» цікавий тренер, дуже хороше керівництво. Видно, що цей клуб – як одна родина. Тому думаю, що у нас все вийде.

Раніше ти був в Ужгороді не раз. Які спогади з того часу, коли був тут востаннє?

– Насправді, не дуже, бо я пригадую матч «Динамо» із «Закарпаттям» і ми його програли 0:1. Тоді нас очолював Валерій Газаєв, на цю гру прийшло багато глядачів. Це був перенесений матч, пам’ятаю, що тепло було. Але результат не дуже.

Ти грав за команди, які борються за чемпіонство. «Минай» наразі таких задач не ставить. Як ти ставишся до такого?

– Наприклад, в Румунії я грав за «Конкордію», яка взагалі була на останньому місці. І у нас була задача залишитися в еліті. І ми боролися, це теж мотивація. Я розумію, що у кожного своя задача. І постараємося її виконувати.

Що ти знав про «Минай» до цього моменту?

– Насправді коли я грав у Білорусі, то не дуже слідкував. А ось Женя Хачеріді, коли прийшов до нас, то ось він був в курсі всіх подій чемпіонату. І слідкував за Першою лігою, коли там була заруба. Тому і я почав десь за результатами дивитися, а там якраз «Минай». І це цікаво було. У Другій лізі були першими, у Першій – першими.

Кого з футболістів «Минаю» знав до сьогодні?

– Шиндера, звісно, Кожанова. Дивився позавчора матчі команди – сподобався №7 ваш (Нурієв – авт.). Будемо знайомитися з усіма. Кополовця, звісно, знаю.

Зізнайтеся, чим Мілевський сьогодні може допомогти «Минаю»?

– По-перше, маю чималий досвід. Плюс – я добре знаю тренера. Я грав за «Динамо», він за «Шахтар», але ми завжди ставилися один до одного з повагою. По-друге, спробую зробити все, аби в команді був хороший колектив. В УПЛ це важливо. Якщо він буде, то команда битиметься один за одного.

За 2 тижні відбудеться тобі 36. Готовий у такому віці грати на повну?

– Я не задумуюся про свій вік. 35 чи 36… Чим дорослішаю, тим стаю спокійніше. Не конфліктний. 15 років тому я міг сісти в машину і поїхати – в ресторан, ще кудись. Спав мало. Зараз в мене зовсім інше життя та і засинаю вже ввечері. Після 30 життя стає інше. А любов до роботи в мене завжди була і буде. Буду працювати, віддаватися цій команді – я в цьому впевнений.

Останнім часом ти став популярним як блогер. Чи будеш продовжувати свої проекти вже у новій команді?

– Обов’язково. Плюс у нас же «Фавбет» генеральний спонсор «Минаю», а я з ними співпрацюю. Думаю, якийсь контент потужний буде. Але який – ще не придумав. Думаю, випуски мого ютуба будуть частіше, адже повернувся в Україну.

На скільки розрахований контракт із «Минаєм»? І чи наша команда – остання у вашій кар’єрі?

– На 1,5 року. А чи остання? Мабуть, так. Але ніхто не знає, що буде в майбутньому.

З яким клубом УПЛ чекаєш зустрічі найбільше?

– «Шахтар», «Динамо». Подивимося. Знаю, що у «Минаю» принципові ігри з львівськими клубами. Багато цікавих зустрічей буде. Ось з «Колосом» Селезньова, наприклад.

У першому колі «Минаю» було доволі важко. Як змінити ситуацію?

– Думаю, що Василь Кобін знає що треба робити. У нього хороший досвід, амбіції. Він же працював під керівництвом Мірчи Луческу. Я з ними два дні розмовляв. Головне – виконати його установку, реалізувати його ідеї. Якщо вдало об’єднаємо зусилля старших футболістів з молоддю, то все у нас вийде.

Що побажаєте вболівальникам під різдвяноноворічні свята?

– Бажаю всьому Закарпаттю, вболівальникам всього найкращого. Сподіваюся, що в 2021 буде змога відвідувати матчі. За нагоди запрошую всіх на стадіон «Авангард» підтримати «Минай». Здоров’я всім, це головне.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах