29706
16:40 19.012021

ФК «Минай» активно готується до другої частини сезону 2020/21

Спорт 3543

11 січня головна футбольна команда Закарпаття вийшла з відпустки і розпочала перший тренувальний збір, який триватиме 10 днів.

Насамперед футболісти пройшли ретельний медичний огляд. Наразі команда працює в режимі двох тренувань на день (гравці покращують свої фізичні показники та працюють з м’ячем). Окрім інтенсивних занять, заплановані й товариські спаринги, один з яких уже відбувся.

16 січня закарпатський клуб гостював у сусідній Угорщині, де зустрічався з «Кішвардою». У «Минаю» був непростий суперник – «Кішварда» успішно провела першу частину сезону й розмістилася на п’ятій сходинці в елітному дивізіоні Угорщини (відставання від третього місця становить усього два очки, плюс гра в запасі). До того ж команда вже завершує тренувальні збори і набрала хороших кондицій.

Загалом того дня відбулися три спаринги (дві зустрічі різними складами та одне протистояння команд U-21).

У першому поєдинку минайці зіграли складом, наближеним до основного. Угорський колектив більше володів м’ячем і частіше створював небезпечні моменти. Один із них у першому таймі господарі реалізували (верхова передача з лівого флангу завершилася точним ударом головою). Як виявилося згодом, цей гол був єдиним у матчі. Перша товариська зустріч «Минаю» у 2021 році завершилася з рахунком 0:1 на користь суперника.

Далі на поле вийшли дублюючі склади (U-21). Кішвардські футболісти відчутно переважали минайців і в підсумку здобули переконливу перемогу. Фінальний свисток зафіксував рахунок 3:1.

А на завершення ігрового дня відбувся ще один матч між основою, в якому виступили ті футболісти, які не брали участь у першому поєдинку. Зокрема в складі закарпатського ФК з’явилося кілька гравців, що перебувають на перегляді. Як і у двох попередніх зустрічах українських та угорських команд, перемогу святкували останні (3:0).

Проте варто пам’ятати, що рахунок у товариських матчах відіграє далеко не основну роль. У таких зустрічах головне – набрати необхідну ігрову форму, покращити зіграність футболістів та дати можливість гравцям, які перебувають на перегляді, розкрити себе.

Після цих поєдинків «Минай» повернувся на Закарпаття і продовжив підготовку до другої частини сезону 2020/21.

Нещодавно ми повідомляли, що під час зимової перерви «Минай» покинули три футболісти: захисник Олег Допілка та півзахисники Олександр Глагола й Едгар Каппарос. Пізніше до цього тріо приєдналися півзахисники Артур Карноза та Олег Голодюк, а також оборонці Максим Лопирьонок і Кирило Меліченко. У двох останніх завершилися орендні угоди, а Артур та Олег припинили співпрацю із закарпатським клубом за згодою сторін.

Найбільше матчів за «Минай» провів Карноза, на його рахунку 28 матчів (+1 за дубль), у яких він забив 6 голів та віддав 4 результативні передачі. Олег Голодюк у футболці закарпатської команди з’являвся на полі в 19 поєдинках (результативними діями не відзначився). На рахунку Кирила Меліченка 12 матчів, а Максима Лопирьонка – 11.

Щодо новачків команди, то Артем Мілевський у цьому списку поки що залишається один, проте зараз на перегляді в «Минаю» перебуває чимало футболістів, частина з яких найближчим часом може підписати угоду з клубом.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах