30072
14:51 15.022021

Ужгородські «Карпати» протистояли херсонській «Дніпрянці»

Спорт 3231

12–13 лютого в ужгородському СК «Юність» відбулися поєдинки 9-го туру жіночої Суперліги України з гандболу між «Карпатами» (Ужгород) та «Дніпрянкою» (Херсон).

Перший етап жіночої Суперліги наближається до завершення. За підсумками 10 турів за турнірним принципом будуть сформовані дві групи (по три команди в кожній), перша з яких у другому раунді розіграє золоті й срібні медалі. «Карпати» та «Дніпрянка» ведуть боротьбу за те, щоб у наступній частині чемпіонату перебувати саме у верхній трійці. З огляду на напружену й безкомпромісну боротьбу за топ-3, до очних протистоянь ці команди підходили з максимальною концентрацією та серйозним налаштуванням. Перед звітним туром відставання ужгородок від херсонок становило три пункти, проте в нашої команди на два зіграні матчі менше, тож за втраченими очками саме закарпатки посідали другу позицію.

У першому колі чемпіонату «Дніпрянка» та «Карпати» обмінялися перемогами: у першій грі ужгородки здобули виїзну звитягу з рахунком 28:34, а в другому матчі господарки взяли реванш – 34:30. У рідних стінах закарпатки прагнули покращити статистику очних зустрічей з херсонками і здобути дві перемоги, які б максимально наблизили їх до виконання першочергового завдання – кваліфікуватися до групи А. Проте здобути бажаний результат команді Віктора Чернова не вдалося. «Дніпрянка» продемонструвала хороший рівень гандболу й одного разу обіграла карпатівок, тим самим загостривши боротьбу за високі місця.

Перша гра. «Карпати» – «Дніпрянка» – 29:27

Гості добре діяли на старті зустрічі й вирвалися вперед – 2:5. Далі херсонки стали багато помилятися (як у захисті, так і в напалі), тож ініціатива перейшла до господарок. Закарпатки зуміли покращити реалізацію моментів і на екваторі першого тайму лідирували 8:5. У другій половині першої 30-хвилинки на майданчику була доволі рівна гра, і на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Карпат» – 16:15.

На початку другого тайму карпатівки втратили лідерство (на табло був рахунок 16:17), однак дуже швидко повернули його собі й не відпускали до 53-ї хв., коли рахунок став рівний – 25:25. А за хвилину «Дніпрянка» і зовсім вийшла вперед. Та вирішальне слово все ж було за ужгородками. Наші дівчата на завершальних хвилинах зустрічі зуміли дотиснути суперниць і в насиченій боротьбі вибороли важливу звитягу – 29:27.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» були Яна Готра (8 м’ячів) та Каріна Байрак (6). Точними кидками в цій грі також відзначилися Вероніка Фучко (4), Христина Сендрей (3), Каріна Колодюк (3), Аліса Петрів (2), Тетяна Олійник (2) та Анастасія Полєтаєва (1).

Друга гра. «Карпати» – «Дніпрянка» – 26:29

Повторна зустріч ужгородок та херсонок проходила за дещо іншим сценарієм. Гості видали потужний перший тайм і створили собі комфортний гандикап у 7 м’ячів (11:18).

Перепочинок пішов на користь карпатівкам і на початку другої 30-хвилинки вони скоротили відставання до одного точного кидка (20:21). Проте вирівняти становище, а тим більше перехопити лідерство закарпатському ГК не вдалося. «Дніпрянка» в завершальні 20 хвилин матчу добре зіграла в обороні й закинула кілька важливих м’ячів, що дозволило їй втримати переможний результат і збагатити свою очкову скарбничку на два пункти. Фінальна сирена другого матчу зафіксувала рахунок 26:29.

Результативними діями у складі закарпатської команди відзначилися Каріна Колодюк (10 м’ячів), Яна Готра (7), Каріна Байрак (4), Аліса Петрів (2), Анастасія Полєтаєва (2) та Христина Сендрей (1).

Набравши два очки з чотирьох можливих, «Карпати» піднялися на третю сходинку турнірної таблиці (в активі нашої команди 19 очок). Ідентичні показники також має миколаївський «Реал» (колектив Наталії Пархоменко розташувався позаду закарпаток). Другою наразі йде «Дніпрянка», якій удалося набрати 22 очки. Однак варто зазначити, що херсонки зіграли на дві гри більше, ніж їхні найближчі переслідувачі. А лідирує в чемпіонаті львівська «Галичанка», котра в 16 поєдинках здобула 16 перемог.

У рамках 10-го туру карпатівки на виїзді протистоятимуть збірній команді Києва. Нашим гандболісткам необхідно буде також зіграти перенесені матчі зі столичним «ТНУ-ДЮСШ-21». У разі хороших результатів ужгородки можуть розраховувати на друге місце за підсумком першого етапу української Суперліги.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини