30283
15:09 2.032021

Ужгородські «Карпати» досягли бажаного результату

Спорт 4262

26–27 лютого відбулися поєдинки 10-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2020/21. Увага закарпатських любителів гандболу була прикута до столиці України, де збірна Києва приймала ужгородські «Карпати».

Ужгородки їхали за перемогами, оскільки в боротьбі за медалі кожний заліковий бал відіграє важливу роль. Дві звитяги, які оцінюються чотирма пунктами, за певних обставин гарантували нашій команді потрапляння до верхньої трійки за підсумками першого етапу чемпіонату.

Суперниці в «Карпат» були далеко не найпотужніші: за підсумками 9 зіграних турів киянки йшли на передостанньому місці. У їхньому активі 7 залікових балів, що на 12 менше, ніж в ужгородок. Представниці Срібної Землі були беззаперечними фаворитами звітних протистоянь, та легким вояж до столиці України не назвеш. Київські гандболістки зуміли скласти нашій команді серйозну конкуренцію і навіть могли створити мінісенсацію у вигляді перемоги.

Перша гра. Збірна команда Києва – «Карпати» – 21:24

У поєдинках із командами з нижньої частини турнірної таблиці карпатівки зазвичай закидають понад 30 м’ячів і задовго до фінальної сирени гарантують собі перемогу, та цього разу все було по-іншому. Киянки чинили гідний супротив бронзовому призеру Суперліги і не давали розслабитися ні на мить.

У першій половині зустрічі був зафіксований рахунок 10:12. У другому таймі господаркам знадобилося 20 хвилин, аби наздогнати гостей і відновити паритет (18:18). Минуло ще кілька хвилин, і збірна команда Києва повела в рахунку (21:20). Схоже, що, наздоганяючи «Карпати», киянки витратили багато сил і на фінальну частину зустрічі їх не вистачило. Ужгородки домінували в завершальній 5-хвилинці й здійснили ривок 0:4, який дозволив святкувати звитягу (21:24).

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Каріна Байрак (7 м’ячів), Яна Готра (6), Христина Сендрей (3), Анастасія Полєтаєва (3), Вероніка Фучко (2), Каріна Колодюк (2) та Ольга Макаренко (1).

Друга гра. Збірна команда Києва – «Карпати» – 32:34

Перша половина другого протистояння, як власне й першого, проходила в рівній боротьбі. Команди по черзі завдавали результативних кидків, а перевага команди-лідера була незначною. На перерву гандболістки відправилися за рахунку 14:15 на користь гостей.

ГК йшли нога в ногу до 40-ї хвилини. Далі ж карпатівки додали й почали потрохи відриватися. У підсумку колектив Віктора Чернова довів цей поєдинок до перемоги (фінальний рахунок зустрічі – 32:34).

Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Яна Готра (11), Каріна Байрак (9), Каріна Колодюк (7), Ольга Макаренко (4), Христина Сендрей (2) та Тетяна Олійник (1).

Перемоги над киянками гарантували ужгородкам місце у «верхній трійці» в другому етапі чемпіонату. Компанію нашим дівчатам складуть гандболістки миколаївського «Реалу» та львівської «Галичанки». А от херсонська «Дніпрянка», збірна команда Києва та «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ) змагатимуться в групі Б.

Попереду в «Карпат» перенесені виїзні матчі зі столичним «ТНУ-ДЮСШ-21», а потім другий етап чемпіонату, після завершення якого і стане відоме підсумкове місце головної гандбольної команди Закарпаття в українській Суперлізі сезону 2020/21.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини