30324
14:26 8.032021

Лідер УПЛ розгромив минайську команду

Спорт 3231

17-й тур української Прем’єр-ліги з футболу виявився складним для «Минаю», оскільки суперником закарпатської команди був лідер чемпіонату – ФК «Динамо» (Київ). Поєдинок між цими колективами відбувся в неділю, 7 березня, на НСК «Олімпійський».

Як і очікувалося, динамівці зі стартових хвилин узяли м’яч під свій контроль і відчутно переважали одного з аутсайдерів УПЛ. Тільки в першій 45-хвилинці колектив Мірчі Луческу створив чотири по-справжньому гольові моменти. Близькими до взяття воріт були Микола Шапаренко, Артем Бєсєдін та Олександр Караваєв. Два постріли Шапаренка та удар Бєсєдіна парирував Андрій Попович, а м’яч після удару Караваєва прийняла на себе поперечина.

Якщо до перерви минайцям щастило й вони зберігали свої ворота неушкодженими, то в другому таймі фортуна від команди Василя Кобіна відвернулася і кияни швидко зробили результат. На 52-й хв. Сергій Сидорчук чудовим ударом злету з-за меж штрафного майданчика вивів господарів уперед, а через чотри хвилини Карлос Де Пена прямим ударом зі штрафного подвоїв перевагу своєї команди. А між цим було вилучення Ріпо Малепе, який грубо порушив правила на 20-му номері «Динамо».

З огляду на малюнок гри та чисельну більшість киян, шансів відігратися в «Минаю» не було, тож завершальні пів години поєдинку стали формальністю. Закарпатці в цьому матчі так і не створили жодного небезпечного моменту, а от футболісти «Динамо», незважаючи на комфортну перевагу, продовжували активно йти вперед і в підсумку збільшили свою перевагу.

На 66-й хв. знову міг забити Карлос Де Пена, та удар уругвайця перехопив голкіпер. Через три хвилини вже пробивав Ілля Забарний, але м’яч після удару головою пролетів над воротами. Дубль на 85-й хв. міг оформити Сергій Сидорчук, проте в гру знову вдало вступив голкіпер «Минаю».

А на завершальних хвилинах основного часу зустрічі Олексій Ковтун у власному штрафному майданчику сфолив у боротьбі з Володимиром Шепелєвим, за що був призначений пенальті. До «позначки» підійшов Артем Бєсєдін, але переграти Андрія Поповича йому не вдалося. Однак у цьому епізоді не все було гладко: кіпер гостей зарано вийшов з лінії воріт, і суддя сповістила, що 11-метровий необхідно перевиконати. Тоді до м’яча підійшов Жерсон Родрігес і встановив на табло остаточний рахунок зустрічі (3:0).

Після цього поєдинку минайська команда опустилася на 13-ту сходинку турнірної таблиці (в активі нашого ФК 13 очок). У наступному, 18-му, турі колектив Василя Кобіна протистоятиме «Інгульцю» (Петрове), котрий має ідентичну кількість очок, але завдяки додатковим показникам розташувався вище. Трійка на верхівці турнірної таблиці залишається незмінною: 1. «Динамо» (Київ) – 40 очок; 2. «Шахтар» (Донецьк) – 36; 3. «Зоря» (Луганськ) – 32.

«Динамо» – «Минай» – 3:0 (0:0)

Голи: Сергій Сидорчук 52, Карлос Де Пена 56, Жерсон Родрігес 90 (пен.).

«Динамо»: Георгій Бущан, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (Володимир Шепелєв 65), Карлос Де Пена (Міккель Дуелунд 73), Віталій Миколенко (Сідклей 82), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Буяльський (Олександр Андрієвський 82), Олександр Сирота, Артем Бєсєдін, Томаш Кедзьора (Жерсон Родрігес 65).

Головний тренер – Мірча Луческу.

«Минай»: Андрій Попович, Василь Пиняшко (Михайло Кополовець 71), Міслав Матіч (Шеммі Маємбе 60), Ріпо Малепе, Олександр Сніжко, Рустам Ахмедзаде (Денис Кожанов 54), Олексій Хахльов, Данило Книш, Максим Лопирьонок (Данило Карась 54), Артем Мілевський (Антон Шиндер 60), Олексій Ковтун.

Головний тренер – Василь Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах