30399
18:56 13.032021

«Минай» поступився прямому конкуренту за виживання

Спорт 3767

Сьогодні, 13 березня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбулася гра 18-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між «Минаєм» та «Інгульцем» (Петрове).

Цей поєдинок був надзвичайно важливим як для «Минаю» так і для «Інгульця». Обидва колективи знаходяться внизу турнірної таблиці й кожен заліковий бал для них на вагу золота. Тим більше, той, що здобутий в протистоянні з прямим конкурентом за виживання.

Багато хто називав цю гру битвою за 6 очок і посперечатися з цим важко, оскільки саме ці набрані бали в кінці сезону можуть виявитися вирішальними.

Виокремити фаворита протистояння було складно. Закарпатці та кіровоградці однакові за рівнем, про що яскраво засвідчує статистика їх очних зустрічей: у всіх чотирьох протистояннях була зафіксована нічия (щоразу з ідентичним рахунком 1:1).

Стартова 20-хвилинка сьогоднішнього матчу, протягом якої було показано чотири жовті картки і створений всього один небезпечний момент, дала зрозуміти, що на полі буде багато боротьби, а долю переможця може вирішити один епізод. Так у підсумку й сталося.

Активніше в гру увійшли футболісти «Інгульця». На 3-й хв. вони створили першу загрозу біля воріт «Минаю»: Максим Ковальов небезпечно пробив зі штрафного і тільки ефектний сейв Андрія Поповича врятував господарів від пропущеного м’яча. Закарпатський ФК відповів на 22-й хв., коли з гострого кута пробивав Шеммі Маємбе, та переграти голкіпера суперника замбійцю не вдалося.

А на 25-й хв. стався один із вирішальних моментів зустрічі: Данило Карась у власному штрафному майданчику не за правилами зупинив Ніку Сітчінаву, за що арбітр покарав гравця «Минаю» другою жовтою карткою, яка одразу ж перетворилася на червону, і призначив 11-метровий удар. Вирок арбітра вдало виконав Младен Бартуловіч. 0:1.

Ще до перерви «Інгулець» міг скористатися своє чисельною більшістю й вирішити долю матчу, та небезпечні дальні постріли Ніки Сітчінави та Артема Щедрого відбив Андрій Попович.

У другому таймі «Минай» додав і навіть у меншості створив кілька нагод для взяття воріт, але реалізувати їх не вдалося. На 60-й хв. Анатолій Нурієв головою пробив повз ворота, а на 74-й хв. Рустам Ахмедзаде не влучив у ствір воріт з гострого кута. Не зумів поцілити у площину і Віталій Бойко, який на 77-й хв. наважився на удар з-за меж штрафного майданчика.

Щодо «Інгульця», то він небезпечних моментів після перерви не створив. Однак гості зуміли виконати основне завдання – зберегти свої ворота неушкодженими і довести справу до виїзної перемоги. До слова, першої в еліті українського футболу. Тепер у команди Сергія Лавриненка 16 очок, що на три більше, ніж у «Минаю». Команда Василя Кобіна продовжує перебувати на передостанній, 13-й, позиції.

Наступний поєдинок закарпатський ФК зіграє 20 березня. На виїзді «Минай» протистоятиме «Маріуполю», який займає восьму сходинку турнірної таблиці (17 пунктів).

«Минай» – «Інгулець» (Петрове) – 0:1 (0:1)

Голи: Младен Бартуловіч 26 (пен.).

«Минай»: Андрій Попович, Данило Карась, Анатолій Нурієв, Артем Мілевський (Олександр Сніжко 32), Данило Книш, Антон Шиндер (Рустам Ахмедзаде 68), Василь Пиняшко, Шеммі Маємбе (Віталій Бойко 57), Андрій Ткачук, Денис Кожанов (Олексій Хахльов 57), Олексій Ковтун (Олександр Петрусенко 33).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Інгулець»: Артем Малиш, Мохамед Салем, Євген Запорожець, Младен Бартуловіч (Оскар Мкомола 73), Олександр Кучеренко (Ігор Чайковський 72), Михайло Шишка, Денис Балан, Артем Щедрий (Олег Синьогуб 93), Ніка Сітчінава (Ілля Шевцов 93), Максим Ковальов, Микола Квасний.

Головний тренер – Сергій Лавриненко.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах