30457
13:11 21.032021

Вояж до Маріуполя приніс «Минаю» дивіденди

Спорт 3184

У 19-му туру української Прем’єр-ліги головна футбольна команда Закарпаття зустрічалася з «Маріуполем». Гра відбулася у суботу, 20 березня, на стадіоні ім. В.Бойка, що у місті Маріуполь.

Фото: ФК «Маріуполь»

Маріупольці, як власне і минайці, невдало стартували у другій частині чемпіонату. У 5 матчах колектив Остапа Маркевича здобув усього 1 заліковий бал. Як підсумок – 9 позиція у турнірній таблиці. Та варто зауважити, що усі попередні поєдинки нинішнього сезону «азовці» грали на виїзді (на їхньому полі змінювали газон). Гра проти «Минаю» стала для них першою на рідному стадіоні після довготривалої перерви.

Фактор домашнього поля, а також підтримка вболівальників, яких того дня на трибунах зібралося 2 тисячі, додавала господарям упевненості. Вони доволі активно розпочали гру і вже в стартовій 10-хвилинці створили два небезпечні моменти: на 8-й хв. після подачі кутового потужного удару завдавав Дмитро Мишньов, але влучити у ствір воріт йому не вдалося, а на 10-й хв. своє ім’я у графу «забиті м’ячі» міг вписати Олег Очеретько, та на заваді став голкіпер «Минаю».

Гості відповіли на 31-й хв.: Шеммі Маємбе опинився на хорошій ударній позиції, але влучити у площину воріт замбієць не зумів.

А найреальніша нагода першого тайму виникла на 36-й хв., коли В’ячеслав Танковський вивів Дмитра Мишньова один на один з воротарем, але переграти Андрія Поповича 9-й номер «Маріуполя» не зміг.

Після перерви, як власне і до перепочинку, гостріше атакували господарі. Чергові нагоди для взяття воріт у них виникли на 64-й та 85-й хв., однак ні Артем Бондаренко, ні Андрій Кулаков із вигідних ударних позицій забити не змогли. Ба більше, їм навіть не вдалося спрямувати м’яч у ствір воріт.

Звільнившись від тиску суперника, на 94-й хв. закарпатці організували власну атаку, на завершенні якої опинився Василь Пиняшко. Однак 20-й номер «Минаю» слабко пробив з лінії штрафного майданчика і Євген Гальчук впевнено заволодів м’ячем.

У підсумку поєдинок завершився безгольовою нічиєю 0:0. Якщо для «Маріуполя» такий результат можна вважати за втрату очок, то минайці скоріш здобули один пункт, ніж втратили два.

Колектив Василя Кобіна набирає 14 залікових балів і піднімається на 12 сходинку турнірної таблиці. Наступний поєдинок «Минай» зіграє через два тижні, оскільки в УПЛ відбудеться перерва на матчі збірних. 4 квітня у рідних стінах закарпатці поміряються силами з ковалівським «Колосом».

«Маріуполь» – «Минай» – 0:0 (0:0)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Олександр Драмбаєв (Петро Стасюк 64), Олексій Биков (Марк Мампассі 64), Сергій Чоботенко, Ігор Кирюханцев, В’ячеслав Танковський, Дмитро Мишньов, Олег Очеретько (Сергій Горбунов 59),Олексій Кащук (Дмитро Топалов 46), Артем Бондаренко (Максим Чех 74), Андрій Кулаков.

Головний тренер – Остап Маркевич.

«Минай»: Андрій Попович, Денис Кожанов (Василь Пиняшко 67), Міслав Матіч, Ріпо Малепе, Олександр Сніжко (Андрій Ткачук 92), Рустам Ахмедзаде (Антон Шиндер 67), Олексій Хахльов (Віталій Бойко 81), Анатолій Нурієв, Максим Лопирьонок, Шеммі Маємбе, Олександр Петрусенко.

Головний тренерВасиль Кобін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах