30798
11:19 22.042021

«Минай» ускладнює собі життя в українській Прем’єр-лізі

Спорт 3642

Вчора, 21 квітня, на луцькому стадіоні «Авангард» відбувся перенесений поєдинок 1-го туру УПЛ між «Львовом» та «Минаєм».

Львівський та закарпатський колективи ведуть боротьбу за збереження прописки в елітному футбольному дивізіоні України. У лобовому матчі кожна з команд прагнула взяти 3 очки, аби з оптимізмом підходити до завершальних матчів сезону.

Перші пів години зустрічі пройшли без гольових епізодів, а от наприкінці першого тайму команди активізувалися і спостерігати за цим футбольним двобоєм було цікавіше. На 35-й хв. небезпечного удару з лінії штрафного майданчика завдавав Віталій Бойко, та м’яч в цьому епізоді пролетів над воротами. А через чотири хвилини відбувся вирішальний епізод матчу: після подачі кутового головою бив Олексій Довгий, та м’яч поцілив у стійку; від неї круглий відскочив до Шеммі Маємбе, а вже від нього влетів у сітку воріт (1:0).

Такий перебіг подій явно не влаштовував команду Миколи Цимбала, тож на початок другої 45-хвилинки минайці вийшли зарядженими на боротьбу і з бажанням переламати хід гри. Чудові гольові нагоди у гостей виникли на 53-й та 54-й хвилинах: спочатку прицільний удар Віталія Бойка прийняла на себе поперечина, а згодом ефектний удар Андрія Ткачука на лінії воріт зупинив Андрій Бусько.

Як виявилося згодом, це були останні небезпечні моменти у виконанні «Минаю». У завершальній 30-хвилинці гольові нагоди створювали лише львів’яни. Близькими до взяття воріт були Олексій Довгий (два постріли з-за меж карного майданчика парирував Андрій Попович), Ернест (два удари бразильця зупинив голкіпер) та Назарій Нич (м’яч у тому епізоді пролетів поруч зі стійкою), однак змінити рахунок на табло не вдалося. Натомість номінальним господарям вдалося зберегти переможний результат, який дозволив команді Анатолія Безсмертного піднятися одразу на 10-ту сходинку турнірної таблиці.

Щодо минайців, то поразка в поєдинку з прямим конкурентом у боротьбі за виживання ускладнила їм завдання зберегти прописки в УПЛ. Наразі представники Срібної землі перебувають на 13-й позиції, однак найближчий конкурент (львівський «Рух») відстає всього на один заліковий бал.

Якщо проаналізувати календар матчів команд, які перебувають внизу турнірної таблиці, то найскладніший він у «Минаю». Саме тому багато фахівців вважають закарпатців головними претендентами на виліт.

До завершення УПЛ сезону 2020/21 залишилося чотири тури: попереду в нашої команди виїзні матчі проти «Дніпра-1» та луганської «Зорі», а згодом домашні поєдинки з донецьким «Шахтарем» та полтавською «Ворсклою».

«Львів» – «Минай» – 1:0 (1:0)

Гол: Олексій Довгий 39.

«Львів»: Олександр Ільющенков, Володимир Якімець, Енес Махмутовіч, Олександр Романчук, Максим Грисьо (Артур Ременяк 93), Ернест (Дмитро Семенів 82), Фране Чір’як, Олексій Довгий, Альваро (Сабіно 93), Андрій Бусько (Іван Лобай 90), Назарій Нич (Ренан 82).

Головний тренер – Анатолій Безсмертний.

«Минай»: Андрій Попович, Антон Шиндер (Василь Пиняшко 67), Олександр Петрусенко, Віталій Бойко (Артем Мілевський 78), Андрій Ткачук (Олександр Сніжко 67), Рустам Ахмедзаде, Максим Лопирьонок, Анатолій Нурієв, Шеммі Маємбе, Тарас Саків, Міслав Матіч.

Головний тренерМикола Цимбал.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах