30934
16:40 30.042021

Ужгородські «Карпати» зробили вагому заявку на «срібло» української Суперліги

Спорт 3547

Цього тижня в ужгородському СК «Юність» відбувся 2-й тур ІІ етапу жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2020/21 серед команд групи А.

Протягом трьох днів, 28–30 квітня, на Срібній землі відбувалися гандбольні протистояння високого ґатунку. У місцевому залі зійшлися три кращі жіночі гандбольні команди України нинішнього сезону – львівська «Галичанка», миколаївський «Реал» та ужгородські «Карпати».

Напередодні другого туру турнірне становище було таким: 1. «Галичанка» – 41 очко, 2. «Реал» – 28, 3. «Карпати» – 27. Третя позиція не відповідає амбіціям закарпатської команди, тож у домашніх іграх наші гандболістки розраховували взяти очки і повернути собі другу сходинку.

У перший ігровий день, 28 квітня, на майданчику зійшлися «Галичанка» та «Реал». Львівські гандболістки зі стартових хвилини захопили лідерство і ні на мить його не втрачали. За підсумками першої половини зустрічі перевага команди Віталія Андронова сягала трьох м’ячів (13:10). У другій частині гри «Галичанка» продовжувала домінувати над суперником і довела гру до 22-ї перемоги. Цього разу з рахунком – 29:24.

Наступного дня, 29 квітня, зустрічалися претенденти на срібні медалі – «Карпати» та «Реал». Ця гра була сповнена боротьби та яскравих результативних атак. На обох команди закинули 68 голів – що є доволі високим показником.

Перша 30-хвилинка пройшла за доволі рівної гри. Хоч більшість часу господарки і лідирували в рахунку, та їх перевага була незначною. Неодноразово підопічні Наталії Пархоменко наздоганяли суперниць і відновлювали паритет. Та все ж на перерву ужгородки пішли за невеликої переваги у два точні кидки (18:16).

Безкомпромісна боротьба продовжилася і в другому таймі. Миколаївські гандболістки до 40-ї хв. зуміли не тільки нівелювати перевагу закарпаток, а й вийти вперед. Та все ж вирішальне слово була за ужгородками. Вони краще за суперниць діяли у нападі й на останніх хвилинах гри зуміли вирвати дуже важливу перемогу (фінальний рахунок матчу – 35:33).

Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Каріна Байрак (8 м’ячів), Яна Готра (7), Каріна Колодюк (5), Мілана Шукаль (4), Анастасія Полєтаєва (4), Аліса Петрів (3), Ольга Макаренко (3) та Христина Сендрей (1).

30 квітня у крайній грі туру господарки майданчику зустрілися з чинними чемпіонками – львівською «Галичанкою». Наші дівчата на високому рівні провели цю гру й дали гідний опір сильному супернику.

Перша половина матчу завершилася з рахунком 13:15 на користь львів’янок. Після перерви наші дівчата не розклеїлися, а навпаки додали і до останнього претендували на позитивний результат. На 48-й хв. ужгородки навіть були попереду (24:23), та втримати переможний результат їм не вдалося. Наприкінці зустрічі гості додали і вибороли мінімальну перемогу –26:27. Зазначимо, що під ендшпіль матчу закарпатки могли вирвати нічию, та м’яч після кидка Яни Готри влучив у каркас воріт.

Результативними кидками у складі ужгородського ГК відзначилися Яна Готра (10), Мілана Шукаль (5), Каріна Колодюк (3), Каріна Байрак (2), Аліса Петрів (2), Христина Сендрей (2) і Анастасія Полєтаєва (2).

Якщо доля золотих нагород уже відома («Галичанка» достроково завоювала титул чемпіона української Суперліги), то боротьба за 2–3 місця триватиме до останнього туру, який, до слова, відбудеться 14–16 травня у Львові. Наразі в ужгородських «Карпат» 29 очок, а в миколаївського «Реала» – 28.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах