31451
10:30 31.052021

На Закарпатті відбувся п’ятий Перечинський півмарафон Федора Фекети

Спорт 7061

30 травня на Закарпатті пройшов п’ятий півмарафон на честь легендарного листоноші Федора Фекети за маршрутом Ужгород – Перечин відстанню у 22 км 195 метрів. Забіг відбувся у рамках святкування Дня Перечина з нагоди 622-ої річниці першої згадки про населений пункт в офіційних джерелах.

“Перечинський півмарафон імені Федора Фекети” стартував о 9 годині з Жупанатської площі в обласному центрі. За словами організаторів, у головній спортивній події Ужанської долини взяло участь майже 300 бігунів. Доречно зауважити, що півмарафон щороку набуває популярності: у першому бігло 30 чоловік, у четвертому – 100, а тепер – втричі більше. Найстаршому учаснику Віктору Казаніну – 72 роки. Вдале і мотивуюче гасло півмарафону – «Біжи як легенда». Забіг пролягав вулицями Ужгорода, потім – на об’їзну, через Невицьке, Кам’яницю, біля джерела «Ведмеді», знаку «Перечин», вулицею Ужгородською. Фінішував біля пам’ятника Фекеті. Перечинці та гості міста бігунів зустрічали гарячими оплесками. Деякі атлети покращили свої результати на декілька секунд, а дехто і на п’ять, і навіть 15 хвилин. Це результат тренувань, та і погода сприяла.

Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася із легкоатлетами. Вони поділилися своїми результатами та враженнями.

Вікторія Мавроматі, 38 років, м.Ужгород: «Бігом займаюся давно, але в Перечинському півмарафоні взяла участь вперше. Ввечері та вранці йшов дощ, тому вагалася: йти чи сидіти вдома. Таки взяла себе в руки, і добре зробила, бо потім не простила б собі цієї слабинки. На старті мене підтримали колеги – Аня та Славік, що додало сил та мотивації. Дорогою з Ужгорода до Перечина часто їду в справах, по роботі, а сьогодні вперше йшла пішки. Під час бігу милувалася прекрасними краєвидами, красою лісу, річкою. Дякувати Богу та небесним силам, погода була добра, без дощу і спеки. У таку погоду бігти – велике задоволення. Останні метри долати найважче, їх я пробігла на позитиві за підтримки патрульної поліції, яка мене супроводжувала на авто від повороту. Діставшись фінішу, була горда за саму себе і свій результат – дистанцію подолала за 1.52.04. Мене переповнювали емоції, була приємно вражена, що у своїй віковій категорії посіла перше місце. Дуже сподобалися подарунки, особливо оригінальний кубок з дерева та сувенірний капелюшок як символ головного убору, який носив Федір Фекета».

Віктор Пахмурний, 67 років, Одеса: «У Перечинському півмарафоні взяв участь втретє. Люблю цей марафон, у ньому є щось ностальгічне. Я навчався на медичному факультеті Ужгородського держуніверситету, 20 років пропрацював у Берегівській психлікарні. У зв’язку з сімейними обставинами повернувся до Одеси. За першої нагоди приїжджаю на Закарпаття. Хочу відзначити чудову організацію вашого спортивного свята».

Нжанжі Віві, 28 років, Габон, країна в Африці: «Я активна людина, люблю спорт, бігаю давно, займаюся у спортзалі. Участь у півмарафоні взяв уперше, було важко, але враження незабутні. Я студент шостого курсу медичного факультету Ужгородського національного університету. Одружився із закарпаткою». Зауважу, що Віві чудово володіє українською.

Оксана Диба, Ужгород: «Участь у півмарафоні беру вчетверте. Цьогоріч свій результат покращила на п’ять хвилин. Цьому сприяли тренування і погода, вперше не було спеки. Задоволена організацією, подарунками».

Переможцями V Перечинського півмарафону Федора Фекети стали:

Чоловіки «Абсолютні чемпіони»:

І місце – Олександр Ченікало (результат – 1.17.47) ;

ІІ місце – Богдан Добранський (результат – 1.17.53) ;

ІІІ місце – Ігор Колесников (результат – 1.20.57).

Жінки «Абсолютні чемпіони»:

І місце – Ірина Ніколаєва (результат – 1.30.14) ;

ІІ місце – Роксана Бондаренко (результат – 1.38.26) ;

ІІІ місце – Оксана Балечива (результат – 1.38.32).

Естафета:

І місце – Кирилюк і Расчупкін (результат – 1.19.19)

ІІ місце – Ужгород Ruming Club (результат – 1.20.00)

ІІІ місце – Патрульна поліція Закарпаття (результат – 1.25.33)

Чоловіки у категорії «18-29 років»:

І місце – Михайло Брунець;

ІІ місце – Юрій Вегнер;

ІІІ місце – Петро Чернега.

Чоловіки у категорії «30-39 років»:

І місце – Віталій Вапинець;

ІІ місце – Дмитро Турега;

ІІІ місце – Артем Остахов.

Чоловіки у категорії «40-49 років»:

І місце – Олексій Куруца;

ІІ місце – Ігор Мрикало;

ІІІ місце – Дмитро Трибунський.

Чоловіки у категорії «50-59 років»:

І місце – Орест Баб’як;

ІІ – Роман Чепіль;

ІІІ – Микола Кость.

Чоловіки у категорії «60 років і старше»:

І місце – Олексій Лукашенко;

ІІ місце – Юрій Керецман;

ІІІ місце – Іван Урущак.

Жінки у категорії «18-29 років»:

І місце – Юліана Гудзь;

ІІ місце – Тетяна Бас;

ІІІ місце – Тетяна Давиденко.

Жінки у категорії «30-39 років»:

І місце – Вікторія Мавроматі;

ІІ місце – Ніна Чігріна;

ІІІ місце – Юлія Щока.

Жінки у категорії «40-49 років»:

І місце – Міла Данько;

ІІ місце – Надя Бабенко;

ІІІ місце – Олександра Кривень.

Жінки у категорії «50-59 років»:

І місце – Олена Тодорова;

ІІ місце – Оксана Диба;

ІІІ місце – Руслана Ратушняк.

Жінки у категорії «60+»:

І місце – Ольга Стадник;

ІІ місце – Тетяна Папулова.

Переможці спортивного заходу отримали медалі, кубки, подарунки (продукцію крафтових виробників Перечинської ТГ) та незабутні враження. Під час проведення лотереї були розіграні призи: вечеря у корчмі, купання в лумшорських чанах, термокружки, набір вітамінів, торти.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах