31910
17:55 26.062021

Змагання з петанку: у Мукачеві проходять Всеукраїнські змагання

Спорт 10522

26-27 червня в Центральному парку міста Мукачева проходить Всеукраїнський турнір з петанку. Протягом вихідних команди зіграють в триплет та тир і визначать найкращу команду.

Загалом участь у змаганнях взяло 13 команд. Найбільша делегація приїхала з міста Харків (5 команд), також з Києва, Львова, Ніжина, Ужгорода та Мукачева. Саме місто над Латорицею вибороло почесну місію приймати цьогорічний всеукраїнський турнір. Як розповідає гравець команди Мукачева, Юрій Кравчук, таку можливість отримали завдяки рейтингу. Спеціально для «Карпатського об’єктиву» пояснює, як грати в петанк.

« В кожної команди є три кулі. Гравець першої команди, ставши у коло, кидає дерев’яну кульку – кошонет на відстань від 6 до 10 метрів, але не ближче ніж на 50 сантиметрів від будь-якої перешкоди. А потім завдання гравців кинути кулі максимально близько до кулі-кошонет. У команди таких куль може бути одна, дві, три і більше. Чим більше куль, тим більше очок, їх потрібно набрати 13. Одна гра – одна година. Грати потрібно сім ігор. От і порахуйте, скільки часу нам треба, аби визначити переможця!», каже Юрій Кравчук.

Гратимуть команди два дні. Окрім триплету гравці змагатимуться у дисципліні – тир, коли учасники грають на влучність.

Руслан Малахов, який грає за команду з Харкова відзначає гарне місце проведення та організацію турніру. Щодо гри, то зізнається, що вона не настільки проста, як здається. Мова йде про стратегію та навантаження під час змагань.

«Якщо ми говоримо про гру, яка відбувається десь ввечері з друзями, то це спілкування, а от якщо ми говоримо про змагання, то це в першу чергу навантаження, бо за турнір ти проходиш велику дистанцію, присідаєш і перекидуєш тонну залізу. Окрім того, команді потрібно продумати кожен свій кидок, ми можемо не влучивши самі, завадити влучно кинути супернику», – розповідає Руслан Малахов.

Шутр, мідл і пойнт, така спеціалізація в команді харків’ян. Мова йде про те, що один гравець ставить шар, інший вибиває, а хтось підчищає.

Змагання триватимуть два дні. 27 червня будуть визначати переможців Всеукраїнського турніру з петанку.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах