32044
11:29 30.062021

Збірна України пройшла у чвертьфінал чемпіонату Європи з футболу

Спорт 4305

Команда Андрія Шевченка здобула перемогу над Швецією (2:1) і вперше у своїй історії пробилася до 1/4 фіналу континентальної першості.

Фото: Павла Кубанова

Першим удалося забити українцям: на 27-й хв. зустрічі Андрій Ярмоленко віддав якісну передачу на Олександра Зінченка, який прицільним ударом увігнав м’яч у сітку воріт. Втримати мінімальну перемогу нашій збірній не вдалося: на 43-й хв. Еміль Форсберг ударом з-за меж штрафного майданчика відновив рівновагу (1:1).

У другій 45-хвилинці гольових моментів побільшало, та змінити рахунок на табло не вдалося, тож гра перейшла в овертайм.

На 99-й хв. шведи залишилися у меншості (за грубий фол проти Артема Бєсєдіна був вилучений Маркус Даніельсон). Після цього епізоду українці активізувалася і помчала вперед використовувати чисельну більшість. І в компенсований арбітром час до другого екстра-тайму наші хлопці досягли свого: автор першого взяття воріт подав у штрафний майданчик шведів, де Артем Довбик виграв верхову боротьбу й головою переправив м’яч у ворота (2:1).

Невдовзі після взяття воріт прозвучав фінальний свисток, який зафіксував історичне досягнення нашої збірної. Україна вперше зуміла пробитися до 1/4 фіналу чемпіонату Європи. На цій стадії змагань українці зустрінуться з англійцями, які в першому раунді плей-оф перемогли німців (2:0).

Щодо інших матчів 1/8 фіналу, то тут не обійшлося без гучних сенсацій. Збірна Швейцарії зуміла «вибити» чинних чемпіонів світу – французів. Підопічні Дідьє Дешама лідирували в рахунку 1:3, однак не зуміли втримати переможний результат. Швейцарці у завершальній 10-хвилинці основного часу зустрічі додали і відновили паритет (3:3). У додатковий час переможця виявлено не було, а в серії пенальті влучнішими виявилися швейцарці (5:4). Доволі несподівано Євро-2020 покинули і Нідерланди, які зазнали фіаско в протистоянні з Чехією (0:2). Обидва м’ячі кривдники збірної України пропустили у завершальні пів години зустрічі.

Якщо бельгійці зуміли вирішити свої завдання в основний час (колектив Роберто Мартінеса у непростій боротьбі з рахунком 1:0 переміг чинних чемпіонів Європи – португальців), то іспанцям та італійцям для проходу далі знадобилися екстра-тайми. Основний час зустрічі матчу Італія – Австрія завершився з рахунком 0:0, а от у овертаймі італійці були сильнішими (фінальний свисток зафіксував рахунок – 2:1). У перші 90 хв. не було визначено переможця і в грі Іспанія – Хорватія. Видовищне та результативне протистояння завершилося внічию – 3:3 (зазначимо, що по ходу зустрічі підопічні Луїса Енріке спочатку поступалися 0:1, а потім були попереду – 3:1). Ім’я переможця цієї дуелі визначали в овертаймі, який у підсумку завершився на користь іспанців – 5:3.

А найвпевненіше цей раунд подолала збірна Данії, якій вдалося забити чотири «сухі» м’ячі у ворота Уельсу.

Розклад чвертьфінальних матчів Євро-2020:

2 липня (пятниця)

19.00. Швейцарія – Іспанія,

22.00. Чехія – Данія,

3 липня (субота)

19.00. Бельгія – Італія.

22.00. Україна – Англія.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах