32189
14:13 13.072021

Закарпатські професійні футбольні команди готуються до нового сезону

Спорт 4686

У сезоні 2021/22 кількість професійних ФК у нашому краї збільшиться до трьох. До вже знайомих «Минаю» та «Ужгорода» додасться «Мункач» (Мукачево).

Усі троє представників Срібної землі готуються до старту сезону в рідному краї. Окрім продуктивних тренувань, закарпатці проводять товариські матчі (як із командами з інших областей та навіть країн, так і зі своїми земляками).

Наразі найбільшу кількість товариських ігор зіграв «Минай». Результати бажають кращого: поразки від «Львова» (0:2), львівських «Карпат» (0:2), угорського «Мезйокйовешда» (0:6), івано-франківського «Прикарпаття» (0:3) та нічия в поєдинку з мукачівським «Мункачем» (0:0). Проте в таких поєдинках підсумковий рахунок не відіграє ключову роль. Важливіше, аби футболісти набрали необхідних фізичних кондицій та здобули ігрову практику. Також вони дають змогу перевірити якості гравців, що перебувають у команді на перегляді.

Як розповів Василь Кобін в одному зі своїх інтерв’ю, на контракті у команді залишилося всього шість футболістів. Комплектація команди залежатиме від того, в якій лізі виступатиме «Минай». Як це не дивно, питання досі відкрите. Хоч минайці за підсумками минулого сезону і вилетіли з УПЛ, та в нашої команди залишаються шанси продовжити свої виступи у найвищому футбольному дивізіоні України. Днями донецький «Олімпік» знявся з чемпіонату й існує велика ймовірність того, що його місце займе саме «Минай». Однак офіційної інформації щодо такої заміни поки немає.

Щодо «Ужгорода», то срібний призер Другої ліги України 2020/21 майбутній сезон проведе в Першій лізі. На новому рівні містяни дебютуватимуть із новим головним тренером. Володимира Васютика на цій посаді замінив досвідчений закарпатський тренер – Михайло Іваниця.

Ужгородці протягом цього міжсезоння вже зіграли три спаринги, в яких двічі тріумфували (вольова перемога над полтавською «Ворсклою» 3:2 та мінімальна звитяга над «Мункачем» 1:0) та одного разу зіграли внічию (знову ж таки, в протистоянні з мукачівцями).

Важливою та водночас приємною подією цього літа стало те, що в Мукачеві з’явилася професійна команда. «Мункач» отримав відповідний атестат і вже незабаром дебютує на новому для себе рівні (в Другій лізі України).

Як і команди-земляки, «Мункач» проводить підготовку до сезону на Закарпатті. Колектив, який очолює Віталій Шумський, вже зіграв чотири матчі: крім двох ігор з «Ужгородом» та однієї з «Минаєм», про які ми вже згадували, мукачівці протистояли полтавській «Ворсклі» U-19, яку в підсумку обіграли з рахунком 3:2.

Зазначимо, що новий футбольний сезон стартує 25 липня (базова дата проведення ігор 1-го туру в усіх трьох професійних лігах України), тож у наших команд ще залишається більше тижня, аби якомога краще підготуватися до своїх чемпіонатів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах